Çavuşoğlu'nun Almanya görüşmesi sonuç verdi

Çavuşoğlu'nun Almanya görüşmesi sonuç verdi
Almanya'nın, Alman halkının Türkiye'nin kıyı bölgelerinde tatil yapabilmesi için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ile çalışmak istediği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın görüşmesinde, Alman turistlerin Türkiye'nin kıyı bölgesinde tatil yapabilmesi için iki ülkenin birlikte çalışması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.Maas, ''Geçen yıl uyguladığımız ve başarılı olduğumuz model temelinde bu sene de birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.'' dedi.

Geçen yılki model

Alman medyasında yer alan haberlere göre, Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Maas, ''Yaz aylarında tatilin mümkün olmasını istiyoruz.'' dediği belirtildi. Maas'ın, Türkiye tatili konusundaki yaklaşımının geçen yılki, (Almanya'dan direkt turizm bölgelerine koridor açılması) ile aynı olduğu ifade edildi.

Alman hükümeti geçtiğimiz yılın ağustos ayında Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla'daki havalimanlarını muafiyet kapsamına almış ve bu havalimanlarına Almanya'dan turist gelişi sağlanmıştı.

Almanya'dan Türkiye'ye turist gelişinin ne zaman başlayacağı henüz netleşmese de, bu konuda güçlü bir niyet olduğu ortaya çıkmış oldu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise alınan tedbirler kapsamında vaka sayılarının düşmesi ve aşılanma sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanmasının ardından ana kaynak pazarlardan biri olan Almanya'dan da turizm hareketinin başlamasının, turizmci ve ülke turizmi açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. Bakan Çavuşoğlu'nun turizme yönelik çabalarına da değinen Sili, "Bu bağlamda Sayın Çavuşoğlu, geçen sene olduğu gibi yoğun çaba sarf ediyor. Kendisine içtenlikle teşekkür ediyoruz" dedi.