Berberoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu

Berberoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve bazı üyeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve bazı üyeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan Berberoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016'da partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarette bulunulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Berberoğlu, itham edilen sözlerin suç teşkil ettiğini savundu.

Berberoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük bir saldırı ve hakaret olmadığını kaydederek, şöyle konuştu: "Şüphelinin demokratik yöntemlerle anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı için şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan 'Diktatör' nitelendirilmesinde bulunması, demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Ayrıca isnat ve ithamlar, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir."