Başkan Yücel'in Mahalle Ziyaretleri Devam Ediyor

Başkan Yücel'in Mahalle Ziyaretleri Devam Ediyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ziyaret ettiği mahallelerde Alanya Belediyesi ’ni kurumsallaştırdıklarını söyledi.Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2 yıldır sürdürdüğü mahalle gezilerine Obaalacami, Bademağacı ve Asmaca Mahalleleri ’nde devam etti.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ziyaret ettiği mahallelerde Alanya Belediyesi ’ni kurumsallaştırdıklarını söyledi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2 yıldır sürdürdüğü mahalle gezilerine Obaalacami, Bademağacı ve Asmaca Mahalleleri ’nde devam etti. 68 kırsal mahalleden 58 ’ini ziyaret eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yerinde çözüm anlayışı ile vatandaşın ayağına gidip, bölgenin sorunlarını yerinde dinliyor.
OBAALACAMİ ’DE ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILADI
Mahalle ziyaretine Meclis Üyesi Hasan Özdemir ile birlikte Obaalacami Mahallesi ’nden başlayan Yücel, öğrenciler ve öğretmenler çiçeklerle karşıladı. Okul bahçesine park yapılmasını isteyen öğrencilere Başkan Yücel, “Çok çalışacağınıza, derslerinizde hep başarılı olacağınıza söz verirseniz, ben de parkınızı yaptıracağım” dedi. Başkan Yücel, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ’a okulun bahçesine park yapılması için çalışmalara başlaması talimatını verdi.
TÜRKİYE ’NİN EN GÜÇLÜ İLÇE BELEDİYESİYİZ
Alara ’dan Gazipaşa ’ya kadar birçok büyükşehirden bile daha büyük bir hizmet ağına sahip olduklarını belirten Başkan Yücel, “Merkez ’de ne hizmet veriyorsak, belde mahallelerimizde, kırsal mahallelerimizde ve yaylalarımızda da aynı hizmeti veriyoruz. Alanya Belediyesi ekonomi olarak yüzde 70 büyüdü. ASAT hariç Antalya Büyükşehir ’in bütçesinin 4 ’de 1 ’ine sahibiz. Sadece 7 Büyükşehir ’de bulunan asfalt üretim şantiyesine sahibiz. İlçeler arasında en büyük araç filosu bizde. 472 aracımız var. Bunun 130 kadarı iş makinesi” dedi.
MERKEZE ÇOK ÖNEMLİ PROJELER KAZANDIRDIK
Alanya merkeze çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve çok büyük projeler hazırladıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak Türkiye ’nin en kapsamlı ve en büyük Hayvan Barınağı ’nın açılışını bir iki ay içinde yapacağız. Alanya merkeze çok büyük parklar kazandırdık. 2 yılda 40 parkı tamamladık. Alanya Belediye binasını yıkıp yerine kent meydanını bu dönemimde tamamlayacağım. Ayrıca Tavşandamı ’na da çok güzel bir proje hazırladık. ANKA parkta ne varsa orada da olacak. İhale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
ALANYA BELEDİYESİ ÜRETEN VE KENDİNE YETEN BİR BELEDİYE
Alanya Belediyesi ’nin üreten ve kendine yeten bir belediye olduğunu kaydeden Başkan Yücel, “Akdeniz bölgesinin hatta Türkiye ’nin en güçlü Güneş Enerji Santrali ’ni Alanya ’ya kazandırıyoruz. Bu tesis bize yılda 35 Milyon TL tasarruf sağlayacak. Oba ’ya kuracağımız bitki seramızda kullandığımız bitki ve çiçeklerimizin yüzde 50 ’sini üreteceğiz. Asfalt Üretim Tesisimizde kendi asfalt malzememizi kendimiz üreteceğiz. Biz, 2 yılda 1015 Milyon TL tasarruf sağladık. Kıt imkânlarımızı sağlıklı kullanıp, büyük işler yapmaya devam edeceğiz.”
EĞİTİME ÇOK BÜYÜK DESTEK VERDİK
Alanya Belediyesi ’nin yurtlar, okullar ve kreşler yaptıran bir belediye olduğunu hatırlatan Yücel, “Kırsaldaki ortaokul ve lise öğrencilerimizin barınma sorununu çözecek Oba Kız Yurdunu yeni eğitimöğretim döneminde hizmete açacağız. 40 okulun çevre düzenlemesini yaptık. 82 okulda belediyemiz iyileştirme yapmaya devam ediyor. Tırılar okulunda çocuklar hayvanların içtiği tekneden su içiyorlardı. Şimdi gidin bakın çevre düzenlemesiyle parkıyla nasıl bir okula dönüştü. Yaklaşık 5 milyon TL ’yi okulların iyileştirilmesi için harcadık” dedi.
ASMACA ’DA ŞEHİT MEZARINDA DUA ETTİ
Başkan Yücel, son ziyaret ettiği Asmaca Mahallesi ’nde Alanya ’nın ilk şehitleri arasında yer alan Diyarbakır ’da şehit düşen Mehmet Şen ’in mezarını ziyaret ederek, dua okudu.