Başkan Türkdoğan’dan Büyükşehire sinek çağrısı

Başkan Türkdoğan’dan Büyükşehire sinek çağrısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerini son günlerde çoğalan sivrisinek ve karasinekle mücadele etmeye çağıran MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, “Aksi takdirde 15 Haziran itibariyle larvadaki sinekler bile ortaya çıkacak ve inanılmaz derece rahatsızlık verecek” dedi.

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat edilmesini isteyerek ikinci bir dalgadan Alanya’nın ve ülkenin uzak tutulması gerektiğini söyledi. Parti binasında açıklamalarda bulunan Türkdoğan, sosyal mesafe kurallarının zaman zaman çiğnenmesini eleştirdi. Türkdoğan, “Bu sebeple vaka sayışlarında ciddi bir düşüş yaşanması gerekirken, dün itibariyle 980 civarında yeni vaka tespitinin olduğunu görüyoruz. Buradan Alanya’da yaşayan tüm vatandaşlara çağrıda bulunmak istiyorum. Korona virüsten en çok etkilenen turizm şehri olan Alanya’mız oldu. Alanya’da alınan tedbirlere uyulmasından dolayı ciddi bir vaka sayısı yaşamadık. Bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine hepimiz uyalım. Maskemizi takalım. Sosyal mesafeye ve el hijyenine dikkat etmek suretiyle ikinci bir dalgadan hem Alanya’mızı hem de ülkemizi uzak tutalım” dedi.

“İSTER FETİH SURESİ İSTER EZAN OKUTUR”
Ayasofya konusuna da değinen Türkdoğan, “Ayasofya’da geçtiğimiz günlerde Fetih Suresi okundu. Fetih Suresi okunmasından dolayı MHP mensupları olarak son derece mutluyuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenlik hakları olan bir devlettir. Egemenlik haklarının olduğu devlet sınırları içerisinde inanç hürriyeti de vardır. İstediği noktada Fetih Suresi okutur, istediği noktada da ezan okutur. Buna kimsenin diyeceği bir şey yok. Birtakım Yunan basınındaki haberlere ve Kıbrıs’ta bir camiye Bizans bayrağı asılması gibi birtakım hadiselerle karşılaştık. Bunları şiddetle kınıyoruz. Onların kilisesinde biz ne yaptığına karışmıyoruz. Bizim için Ayasofya kutsaldır. Alanya’mızda da Aspendos değil, Ayasofya değil, bilmem nereyi açsanız şöyle olur diyen arkadaşlarımızı da buradan uyarıyorum. Müslümanız ve Türk’üz. Fetih Suresi okunmasından, Ayasofya’nın ibadete açılmasından hiçbir Müslüman Türk’ün rahatsız olmaması lazım.  Rahatsızlık varsa kendisini sorgulamasını tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

“SİVRİSİNEK VE KARASİNEKLE MÜCADELE EDİN”
Alanya’da sivrisinek ve karasineklerin yoğunlaştığını gördüklerini söyleyen Türkdoğan, “Kırsal mahallelerden şehir merkezine kadar 102 mahalleden şikayetler alıyoruz. Büyükşehirin bu birimde çalışan görevli ve yetkililerine sesleniyorum. Hassasiyetle özellikle kara sinek, sivrisinek ve haşereyle ilgili çalışmalara yoğunluk vermeleri gerekmekte. Aksi takdirde 15 Haziran itibariyle larvadaki sinekler bile ortaya çıkacak ve inanılmaz derece rahatsızlık verecek” ifadelerini kullandı.