Bakan Çavuşoğlu Sorunları Dinledi

Bakan Çavuşoğlu Sorunları Dinledi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sektör sorunlarını dinleyerek, ”Alanya’nın sorunları biliyoruz” mesajını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sektör sorunlarını dinleyerek, ”Alanya’nın sorunları biliyoruz” mesajını verdi. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise, “Krizlerin çözülmesinde emeği geçen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Alanya Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile birlikte kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, turizmciler ile Alanya’da faaliyet gösteren diğer sektör temsilcileri bir araya gelerek, Alanya’nın sorunlarını dinledi.

Filika Restaurant’ta düzenlenen yemekli toplantı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin konuşmaları ile başladı. Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin konuşmasından sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşma yaptı. Başkan Yücel, “Yaşanan terör olayları nedeniyle bölgemizde ekonomi yönünden daralma oldu. Bu daralma bizim üniter yapımızı bozamaz. Bölgemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Alanya Kaymakamlığı tarafından istişare toplantısının üçüncüsünü gerçekleştirdiğini ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Bu toplantı ile sorunların azaldığını görüyoruz” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “SORUNLARIN AZALDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: “Ocak ayında düzenlediğimiz toplantıda Bakanımız herkese umut aşılamıştı. Mayıs ayındaki toplantıda Sayın Bakanımız sektörün sorunlarını dinleyip, çözüm bulmaya çalıştı. Bugünkü toplantımızda ise, sorunların azaldığını bitme noktasında olduğunu görüyoruz. Krizlerin çözümde desteklerinden dolayı İlçem adına teşekkür ediyorum.”

TANRISEVEN “ALANYA’MIZ SON DERECE GÜVENİLİR BİR KENT”

Tanrıseven sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz; bir ve bütün olarak Alanya’ya hep birlikte hizmet ediyoruz. Türkiye’deki olaylara rağmen Alanya’mız son derece güvenilir bir kent. 300 bin nüfuslu bir kentiz fakat suç oranlarına baktığımızda yok denecek kadar az. Olan olayları da çözüme kavuşturuyoruz. Turizm sezonu olaysız geçti. Alanya’mızın gelişmesi için vereceğiniz emir doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. 2014 yılında göreve başladığımda Alanya Türkiye’nin ‘Miami’si demiştim. Kentimizi dünya standartları içerisinde iyi bir turizm şehri haline getireceğiz” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU “FETÖ’YU TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALDIRIYORUZ”

Muhtarlarla birlikte olduktan sonra şehrin dinamikleri ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, “80 milyon Türk Milleti’nin duası ile terörle mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Şanlı Bayrağımızı dalgalandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yurt dışında gittiğimiz her yerde FETÖ’yu terör örgütü listesine aldırıyoruz. Yunanistan onların sığınma talebini reddetti. Nerede olurlarsa olsunlar içeride dışarıda bunların hesabını soracağız. Hainlere aman vermeyeceğiz. Ülkemiz emin adımlarla ilerliyor. Ekonomimiz iyi durumda. Ne yaparlarsa yapsınlar Allah’ın izni ile yolumuza emin adımlarla güçlenerek devam edeceğiz” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU “İSKANDİNAV ÜLKELERİNİN FAVORİSİ ALANYA”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Alanya’mıza hizmet getirmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Nereye gidersek gidersek gidelim Alanya’yı takip ediyoruz. Kararlarımızı, müjdelerimizi sizlere iletiyoruz. Burada söz alan konuklarımıza teşekkür ediyorum. İstek ve taleplerini dinledik. Turizm bizim için vazgeçilmez. Bunun için çalışıyoruz. Turizmde ilk akla gelen yer olabilmemiz için adım atmalıyız. Hava alanını açtık. Hava alanı yolunu duble yol yapmak için çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıl 4 veya 5 firma Rusya’dan direk Alanya’ya uçaklarını indirecek. İskandinav Ülkelerinin favorisi Alanya. Bu yüzden tekrardan onları kazanmalıyız. Sayıyı arttırmalıyız. Gelecek yıldan umutluyuz.”

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN TURİZMCİLERE MÜJDE

Turizmcilere müjde veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasını şöyle devam etti: “Turizmcilerin 2 yıldır gelir ve düşüşten dolayı açıkları var. Kredi almaları zorlaştı. Bunun için Devlet araya girdi. ‘Kredi Garanti Fonu’nu hayata geçiriyoruz. Bu kredi riskinin %75’ini Devlet karşılıyor. Bu uygulama sayesinde esnafımız rahatlayacak. Yeni pazarlar üretmeliyiz. İran’dan gelen turist sayısında artış gözlemliyoruz. Buna rağmen yeni pazarlar çok önemli.”

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN ALANYA’YA YENİ YATIRIMLAR MÜJDESİ

Alanya’da 12 ay turizm olması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Spor turizmi için yeni tesisler kuruyoruz. Golf sahaları için ihaleler açtık. Golf sahası ihalelerine girmelisiniz. Akdağ kayak merkezi için en önemli bürokrat engeli aşıldı. Buraya yapacağımız tesis sayesinde yaz-kış kayak merkezi olarak hizmet verecek. Sağlık turizmi için çalışmalarımız var. Diş Hekimliği Fakültesini Alanya’ya kazandırıyoruz. Çevre yolu ihalesini yaptık. Antalya-Alanya otobanı ve hızlı tren projemiz hazır.”

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI’NDAN BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR

Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda, tarımdan turizme, inşaattan diğer sektörlere kadar sorunlarını tek tek anlatma fırsatı buldular. ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, yoğun programları ve iş temposuna rağmen Alanya’ya gelerek sorunları dinleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve böyle bir organizasyon hazırlayarak kendilerine de söz hakkı tanıyan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür ettiler.