Aysultan Kadınlar Plajı Açıldı

Aysultan Kadınlar Plajı Açıldı
Antalya bölgesinin ikinci kadınlar plajı Alanya Uğrak mevkisinde dün açıldı. Beklenen ilgi ve kalabalığı göremeyen açılış töreninin sönük geçtiği görüldü. Katılımın az olması nedeni ile alana getirilen sandalyeler boş kaldı.
Aysultan Kadınlar Plajı'nin açılış törenine,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel ve eşi Ebru Türel,  AK Parti  Antalya milletvekilleri  Gökçen Özdoğan Enç ve  İbrahim Aydın ile az sayıda vatandaş katıldı.


Açılış töreninde konuşan Başkan Türel, ilk kadınlar plajının  Antalya merkezde bulunan Sarısu'ya yapıldığını ve plajın her yerde örnek gösterildiğini söyledi.


Şezlonglar, büfeler ve kabinleri bulunan güzel bir peyzaj çalışması içeren plajın yaklaşık 2 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Türel, "Çok güzel bir alan inşa ettik ancak altını çizmek istediğim bir nokta var. Burası piknik alanı değil. Burayı bir piknik alanına dönüştürdüğümüz zaman buranın bir plaj olma özelliği kalmıyor.  Antalya'da da benzer sorun yaşadık. Bütün kadınlarımız burayı kullanıyor. Turistler, Alman'ı, Rus'u hepsi burayı kullanıyor. Plajı kullanacak olan sultanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum." diye konuştu.


Belediye olarak herkese hizmet vermek zorunda olduklarını ve kimseyi giyimiyle kuşamıyla yargılamadıklarını ifade eden Türel, şöyle devam etti: 


"Kadınlar, plajı güya ayrıştıracakmış. Ne oldu? Bütün kadınlar orada buluştu. Denize gelmeyen, gelemeyen, tek başına buralara gelemeyen kardeşlerimiz denize gelme imkanı buluyor. Biz esasen, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin gereğini yapıyoruz."


Milletvekili  Gökçen Özdoğan Enç de yaklaşık 640 kilometrelik sahil şeridinin sadece 2 kilometresinin kadınlara açıldığını belirterek, "Sadece başörtülü olanlar değil, herkes tarafından tercih ediliyor. Bu özel plajı bayanlara sağladığı için Sayın Başkan'a teşekkür ediyorum." dedi.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, daha sonra plajda incelemelerde bulunuldu.