ALTSO Tarihinde Kara Leke

ALTSO Tarihinde Kara Leke
İlçe Seçim Kurulu’nun, yaptıkları itirazı haklı gördüğünü belirten ALTSO Başkan adayı Tuna “İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, askıya çıkarılan listenin bir suretinin verilmesine karar verdi. Ancak ALTSO, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararına itiraz etti. ALTSO’nun bu itirazı, üyelerimizin oy kullanma hakkını gasp etmektedir. Mevcut yönetimin bu tavrı ALTSO tarihine kara bir lekedir” dedi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna ve ALTSO Meclis üyesi Fevzi Yüksekkaya’nın, İlçe Seçim Kurulu’nun 2017/10 sayılı kararına yaptığımız yazılı itiraz sonuçlandı. Karara göre, Tuna ve Yüksekkaya’nın talebini haklı gören İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, ALTSO’nun askıya çıkarılan listenin bir suretinin verilmesine hükmetti.
İLÇE SEÇİM KURULU HAKLI BULDU
İlçe Seçim Kurulu kararı sonrası ALTSO’nun askıya çıkan listenin bir suretini kendilerine teslim etmediğini belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Dünkü dilekçeyle yaptığımız başvuru sonrası 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı bizi haklı buldu. Kararda, yönetmeliğin 11/12.fıkrasında listelerin çoğaltılabileceği, seçimlerin şeffaf, açık ve güvenilir gerçekleşmesi için suretlerinin verilmesine hükmetti” dedi.

ALTSO SURETİNİ VERMEDİ
ALTSO’dan sabah saatlerinde elden listelerin bir suretini talep ettiklerini belirten Tuna, “Sabah saatlerinde benimle birlikte dilekçe veren meclis üyesi Fevzi Yüksekkaya, bizzat ALTSO’ya giderek listenin bir sureti talep etti. Bizim talebimiz karşısında ALTSO avukatları, 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararına itiraz edeceklerini ve listelerin kopyalarını veremeyeceklerini belirtti”. 

ALTSO TARİHİNE KARA BİR LEKE
ALTSO’nun tutumunu eleştiren Tuna, “İl Seçim Kurulu’nda sonuç gelene kadar, üyelerimizin listeye itiraz süresi dolacaktır. ALTSO’nun bu itirazı, üyelerimizin oy kullanma hakkını gasp etmektedir. Mevcut yönetimin bu tavrı ALTSO tarihine kara bir lekedir. Alanya’yı gencinden yaşlısına, esnafından-işadamı işkadınına kadar geleceğe ümitle bakan insanların yaşadığı bir yer yapmak istiyoruz. Engellemeler, Alanya’nın zararınadır. Hepimiz aynı gemideyiz. Ancak bazıları bunun farkında değil” diye konuştu.