Alanya’nın İmar Anayasası Masaya Yatırıldı

Alanya’nın İmar Anayasası Masaya Yatırıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Alanya’nın 1 / 25000’lik planı üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Alanya’nın bundan sonraki imar çalışmalarına ışık tutacak 1 / 25000’lik imar planı Alanya’da geniş katılımlı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas ve teknik ekibi, Belediye Meclis Üyeleri, eski belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda Şehir Plancısı Salih Sandal, görseller eşliğinde 2015 yılında başlattıkları çalışmada gelinen noktayı anlattı. İki yıllık süreçte Alanya’da bir imar bütünlüğü sağlamak için adeta şehrin imar durumunu gösteren bir röntgen çektiklerini belirten Sandal,  2014 yılında belde belediyelerinin kapanmasının ardından mevcut olan parçalı planları birleştirmek ve  bütünlük sağlamak için bu planda bugüne kadar mevcut olan tüm veriler toplandı. Alanya’nın  2040 yılına kadarki ihtiyacına cevap verecek bir plan üzerinde çalışmalar başlatıldı. Bu süreçte Alanya’da geçmiş dönemde yaşanan sorunlar ve önümüzdeki süreçteki beklenti ve talepler için 48 ayrı kurum ve kuruluştan görüş alındı. Şimdi de vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınıyor. Bu plan onaylandıktan sonra alt planları uygulamak çok daha kolay olacak “ dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise,  “ Alanya’nın tamamını ilgilendiren, 1 / 25000’lik imar planının detayları  hakkında alınan bilgilerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarımızın da katkısı düzenlediğimiz bu toplantıyla alındı. Çok verimli bir toplantı oldu katılımcılara teşekkür ediyorum “ dedi.

Alanya’nın 1 / 25000’lik imar planının Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayındaki meclis toplantısına getirilmesi amaçlanıyor.  

1 / 25000’lik  bu plan şehrin anayasası anlamına geliyor. Turizm, tarım, ticaret, sanayi, koruma, ulaşım başta olmak üzere her şey bu planda şekillendirilecek. Bu planın mecliste onaylanmasının ardından uygulama ise ilgili belediyeler tarafından 1 / 5000 ve 1 / 1000’lik planlarla yapılacak.