‘Alanya’da sinek sorunu var diyen bana gelsin’

‘Alanya’da sinek sorunu var diyen bana gelsin’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ haftalık toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Alanya’da sinek sorunu yok. Var diyen, sorun yaşayan bana gelsin” dedi.

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’da sineklere karşı bugüne kadar görülmemiş bir ilaçlama yapıldığını belirterek, vatandaşların en ufak şikayette yetkililere ulaşmasını istedi. Parti binasında açıklamalarda bulunan Karadağ, pandemi sürecine rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarında aksama olmadığını söyledi. Karadağ, “Özellikle ilaçlama konusunda belki Alanya bu zamana kadar görmemiş olduğu bir çalışma söz konusu. Çok ciddi çalışmalar var ama bu sinektir, uçabilen bir şey olduğu için en küçük olayda büyükşehir çalışanları müdahale etmeyi kendilerine görev edindi. Vatandaşlardan en küçük olayda gerekli birimlere alo demeleri yeterli. Şu an bu konuda çalışan işçi sayısı çok fazla. Anında her köşeye, yaylalar dahil müdahale etme imkanı var” dedi.

Bu sıralar pandemi konusunda rahatlık ve gevşeme olduğuna dikkat çeken Karadağ, “Türkiye’de vaka sayısı son günlerde yine arttı. Alanya’mız özellikle dışarıdan gelen insanların çok daha fazla iletişim halinde olduğu bir yer olduğu için herkesin bu konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Maskesiz dışarı çıkılmamasına da dikkat edilmeli” diye konuştu.

Turizm işçilerinin de çok zor durumda olduğunu dile getiren Karadağ, “Şu an oteller açıldı, açılacak derken, edindiğimiz bilgiye göre de birçok otel hala kapalı kalacak. Oralarda çalışan binlerce işçi şu an boşta. Hükümetten hiç olmazsa işçilerin asgari ücretlerinin, sigortalarının yatırılması talebinde bulunuyorum. Bu tür talepleri yerine geldiği an piyasada yine hareketlilik söz konusu olacak. Esnaf satışına tabiî ki devam edecek ama kimsenin de bir şey alacak gücü ve mecali de yok. Her gün zam geliyor. Özellikle temel tüketim maddelerinde vergi alınmamasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Toplantıda yönetim kurulundan bir ismin geçen hafta yılan tarafından sokulduğunu aktaran Karadağ, sağlık kuruluşlarının ellerinde panzehiri hazır olarak bulundurmasını istedi.