Alanya'da Tapu'da Tercüman Krizi Çözüldü

Alanya'da Tapu'da Tercüman Krizi Çözüldü
Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı’ndan 19/01/2018 tarih ve 2018/100 Evrak numarası ile gönderilen cevap yazısı ile  Alanya Tapu Müdürlüğünde yaşanan Tercüman sıkıntısının hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulduğu açıklandı..

Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı’ndan 19/01/2018 tarih ve 2018/100 Evrak numarası ile gönderilen cevap yazısı ile  Alanya Tapu Müdürlüğünde yaşanan Tercüman sıkıntısının hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulduğu açıklandı.
Bilindiği üzere gayrimenkul almak isteyen yabancı uyruklu misafirlerin Tapu Müdürlüğü’nde karşılaştıkları Tercüman kullanma problemi gerek Müteahhitlere gerekse de Gayrimenkul sektöründeki diğer aktörlere ek masraf ve zorluklar yaşatmaktaydı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu konuya vakıf olur olmaz 5 Ocak 2018 tarihi itibariyle gerekli girişimlerde bulundu ve Alanya'da ki bilirkişi listelerinin yeniden düzenlenmesini sağlattı. Bundan böyle güncellenen listede yer alan Tercümanlar Tapuda herhangi bir ek işleme veya masrafa gerek kalmaksızın işlerini ifa edebilecek. Bu sayede yabancı uyruklu misafirler ve müteahhitler ek zorluklar ile karşılaşmayacak.