TURSAF Tahran Yolcusu

TURSAF Tahran Yolcusu
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) , tüm dünyada stratejik bir konumda olan  sağlık turizmiyle ilgili çalışmalarına  hız verdi..

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) , tüm dünyada stratejik bir konumda olan  sağlık turizmiyle ilgili çalışmalarına  hız verdi. Ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında sağlık turizmi alanında tanıtmak ve katkıda bulunmak isteyen TURSAF yönetimi Tahran’da gerçekleştirilecek olan “3. Uluslararası Sağlık Alanında İslam Ülkeleri İşbirliği Kongresi” ‘ne katılmaya hazırlanıyor. 

TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan  2018  yılında yapılması planlanan Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi öncesi görüşmelerine devam ediyor. Bu bağlamda 18-20 Ocak 2018 tarihinde Tahran’da gerçekleştirilmesi planlanan  3. Uluslararası Sağlık alanında İslam ülkeleri İşbirliği Kongresine, İslam Ülkeleri Ekonomik İlişkileri Geliştirme Merkezi tarafından gönderilen davet  üzerine  kongreye  iştirak edeceği öğrenildi.  Bu organizasyonda TURSAF Yönetim Kurulu  Başkanı Dr. Tevfik Yazan’ın kongrede bir de konuşma yapması planlanıyor. Dr. Tevfik Yazan;” Türkiye’de son yıllarda sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde ciddi bir yapılanmaya gidilmiş hem sağlık alt yapısının iyileştirilmesi hem de sağlık turizmi konularında önemli adımlar atılmıştır.Bizlerde TURSAF olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışmaktayız.  Yapılan bu çalışmalarla eş değer olarak sağlık turizminde ülkemizde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdik.Bölgenin dinamiklerini ön plana çıkarma konusunda toplantılar yaptık ve seminerler düzenlendik. Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışında fuarlara katıldık.Ülkemizde faaliyet gösteren sağlık turizmi derneklerini biraraya getirerek Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF)’ ı kurduk. Bizler dernek  ve Federasyon olarak sağlık turizminde ülkemizin hakettiği payı alması  için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam etmekteyiz. İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi ise  bizim en  büyük projelerimizdendir.Konuyla  ilgili görüşmeler , toplantılar devam etmektedir.”  dedi.