Tam 60 Mahallede Ücretsiz Sağlık Taraması Yapıldı

Tam 60 Mahallede Ücretsiz Sağlık Taraması Yapıldı
Sosyal Belediyecilik hizmetlerine önem veren Alanya Belediyesi, 1 yılda kırsalda bulunan 60 mahallede ücretsiz sağlık taraması yaptı.

Alanya Belediyesi, kırsal mahallelerde bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı hastalara evlerinde ücretsiz sağlık taraması yaptı. Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı alanında uzman sağlık ekipleri, hafta sonu Guzyaka ve Uzunöz Mahalleleri’nde bulunan yaşlı hastaları evlerinde ziyaret ederek, sağlık taramasını gerçekleştirdi. Yapılan uygulamadan memnun olduklarını söyleyen hasta yakınları Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür ettiler. Sağlık taramasına Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül de katıldı.

GUZYAKA MAHALLE MUHTARI ZEKİ KILLI, ‘’SADECE BENİM MAHALLEM DEĞİL TÜM MAHALLELER HİZMETE KAVUŞTU’’

Alanya Belediyesi’nin sadece Guzyaka’ya değil tüm mahallelere hizmet götürdüğünü belirten Guzyaka Mahalle Muhtarı Zeki Kıllı, Alanya Belediyesi sadece benim mahallem değil diğer mahallelere hizmet götürüyor. Muhtar arkadaşlarımızdan bunu sürekli duyuyorum. O bakımdan hizmetlerini ben takdirle karşılıyorum. Sağlık taramasının yanı sıra yollarımız da yapıldı. Çalışmalarından dolayı Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.’’ dedi

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YOLLARI YAPILDI”

Yapılan yollar sayesinde mahallesindeki engelli vatandaşların da artık rahatça evlerinden çıkabildiklerini belirten Uzunöz Mahalle Muhtarı Ziya Özdemir de, ‘’Benim Mahallem ’de 11 tane yatalak ve engelli vatandaşım var. Önceden biz bu hastalarımızı salla taşıyorduk. Alanya Belediyesi bu engellilerimizin yollarını yaptı. Artık engelli arkadaşlarımız yapılan bu yollar sayesinde kendi imkânları ile evlerinden çıkabiliyorlar.  Başkanımız, sorunlarımızı en hızlı şekilde çözüyor. Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkür ederim.” dedi

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün kırsalda düzenli olarak çalışmalara devam ettiğini belirten Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ‘’Alanya’da yaşlılara ve engellilere ne hizmet veriyorsak, kırsalda da aynı hizmeti veriyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bugüne kadar 60 mahallede ücretsiz sağlık taraması yaptı. Aynı doğrultuda kırsalda bulunan tüm mahallelerde bu ücretsiz uygulamalarımız devam edecek.’’ dedi.