"Sevgi Bohçası" Projesi ALKÜ AEAH'nde hayat buldu

"Sevgi Bohçası" Projesi ALKÜ AEAH'nde hayat buldu
Türk Kızılay’ı Alanya Şubesi ile ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğince ilçede “Sevgi Bohçası” projesi hayata geçirildi.

Türk Kızılayının başlatmış olduğu proje kapsamında Alanya’da da “Sevgi Bohçası" projesi hayat buldu. Proje kapsamında hastane bünyesinde yeni doğum yapan ihtiyaç sahibi ailelere Türk Kızılayı tarafından yardımda bulunulacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılayı Alanya Şubesi Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Basri Savaş, “Türkiye genelinde uygulanmakta olan projenin ayağını Alanya'da başlatmanın gururunu yaşamaktayız. Başhekimimiz Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın iş birliğinde ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu projeyi yürütmekteyiz. Sevgi bohçamızı, yeni doğan bebeğin ihtiyacı olabilecek tüm temel malzemeleri düşünerek hazırladık. Şube bütçemizle çıktığımız bu yolda bağışçılarımızın da desteklerini beklemekteyiz” diye konuştu. 

Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Hakan Çimşir ise böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. İhtiyaç sahiplerine yerinde hizmet götürüleceğinin altını çizen Op. Dr. Çimşir; "Amacımız hastanemiz bünyesinde dünyaya gelen ve tedavi görmekte olan bebeklerimize ve ailelerine bir nebze de olsa yardımcı olabilmektir. Bu doğrultuda “Sevgi Bohçası” projesini gönülden desteklemekteyiz dedi.