Minik Hüseyin şifayı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde buldu

Minik  Hüseyin  şifayı ALKÜ Alanya Eğitim ve  Araştırma Hastanesi’nde buldu
Minik Hüseyin şifayı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde buldu

22  gün önce dünyaya gözlerini açan minik bebek Hasan Hüseyin Orman  giderek artan kilo kaybı, kusma şikayetleri  üzerine  ebeveynleri  tarafından  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Başaran tarafından yapılan tetkikler sonucunda  acil ameliyata alınan  minik Hüseyin  eski sağlığına  kavuştu. 
Gökhan ve Tuba çiftinin 2. çocukları olan Hasan Hüseyin Orman dünyaya geldikten 22 gün sonra anne sütünü her seferinde kusmaya başladı. Minik bebeğin fışkırır tarzda kusmaları artarken bir yandan da  kilo kaybı yaşıyordu. Aile bunun üzerine  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Op. Dr. İsmail Başaran’a başvuruda bulundu.  Yapılan tetkikler sonucunda bebeğin ultrason incelemesinde mide çıkışında darlık tespit edildi. Pilor stenozu (Mide ile onikiparmak barsak  arasındaki fizyolojik geçiş bölgesinin ve kas tabakasının kalınlaşmasına bağlı aşırı darlık) tanısı konulan  minik bebek  hemen ameliyata alındı.  
Başarılı geçen operasyon sonunda eski sağlığına kavuşan Hasan Hüseyin kısa bir izlem sürecinin ardından şifa ile taburcu edildi
Op. Dr. İsmail Başaran, Pilor Stenoz tanısı ile Reflü’nün   karıştırıldığına dikkati çekerek  bu durumun tedaviyi zorlaştırdığını ,  geç  teşhisin hastanın  ölümüne bile neden  olabileceğini dile getirdi.  Op. Dr. Başaran;”  Gökhan ve Tuba çifti bebekleri Hasan Hüseyin’in sürekli kusmasından dolayı  kilo alamama  giderek sarılığının artması şikayetleri ile  hastanemize  başvuruda  bulundu. Yapılan tetkikler sonucunda hastamızın mide  çıkışındaki  kasların  kalınlaşmasına bağlı  bir darlık tespit ettik. Bu durum   yenilen gıdaların   bağırsaklara geçmesini engellemekte kilo kaybının yaşanmasına   neden olmaktaydı. Yapılan  ameliyatla birlikte  minik bebeğin   kalınlaşan kaslarının yerini açarak midenin  çıkışını rahatlattık. Çocuğumuz  bir  gün sonra beslenmeye başladı. İzlenim sürecinin ardından hastamızı  şifa ile  taburcu ettik. Pilor stenozu hastalığı teşhis  konulmadığı zaman  maalesef ölüme  kadar giden bir hastalıktır.  22 günlük bir bebekte  bu ameliyatın  ayrıca  yapılmış  olması da  hastane ekibimizin başarısını göstermektedir.”  dedi.  
Çocuklarının sağlığına kavuşmasıyla rahat bir nefes alan Gökhan ve  Tuba  çifti, önce çok korktuklarını ancak ameliyatın ardından  Hasan Hüseyin’in  beslenmeye başlamasıyla bütün kaygılarından kurtulduklarını dile getirdi. Baba Gökhan Orman  emeği geçen herkese teşekkür ederek; “  oğlumun  eski  sağlığına  kavuştuğunu gördükten sonra adeta yeniden doğdum.” dedi.  
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş başarılı  operasyonun ardından Op. Dr. İsmail Başaran ve ekibine  teşekkür ederek güçlenen kadromuzla  birlikte  hastalarımıza en  iyi hizmeti sunmak  için daima  buradayız dedi.