Kızılay gençliğine uluslararası ödül

Kızılay gençliğine uluslararası ödül
Türkiye'de misafir edilen Suriye vatandaşlarına gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten dolayı Kızılay gönüllüsü gençlere, insani yardım sektörünün en prestijli ödülü olan Henry Davison ödülü verildi.

Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu ve Yasal Toplantıları, Kızılay'ın ev sahipliğinde tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanın iyilik elçilerini Antalya'da buluşturan organizasyon kapsamında insani yardımın yeni dönem yol haritası belirleniyor. Bu önemli organizasyonda Türkiye için ilk önemli kazanım Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu görevine Başkan seçilmiş olmasıydı.

Diğeri ise Kızılay gönüllülerinin insani yardım sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Henry Davison ödülüne layık görülmesi oldu. Kızılay bünyesinde kurulan Toplum Merkezlerinde birçok faaliyete katılarak, savaş mağduru Suriyelilere destek olan Kızılay gönüllüleri tüm dünyaya örnek olarak gösterildi.

Kızılay gönüllüleri ödüllerini IRFC'nin yeni Genel Başkanı Francesco Rocca'nın elinden aldı. Rocca, yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye'de Kızılay gönüllülerinin çabasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Henry Davison ödülü


Henry Davison, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Amerikan Kızılhaçında konsey başkanı olarak, ABD Başkanı Woodrow Wilson tarafından görevlendirildi. Savaşın cereyan ettiği birçok cephede Kızılhaç görevlilerinin hizmet verebilmesi için ülke genelinde yardım kampanyası düzenledi. Toplanan bağışlar sayesinde hemen her cepheye destek gitmesini sağladı. Henry Davison ismi bu dönemde insani yardım sektörü için simgeleşti. 2003 yılında, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından Henry Davison ödülünün iki yılda bir verilmesi kararlaştırıldı. Ödül, savunmasız insanların hayatlarını iyileştirmek için hizmet veren, ulusal toplulukların kapasitesini artırmaya yönelik girişimlerde bulunan bireylere veya derneklere verilmektedir.