Gazipaşalı Özgen ailesi koronavirüsü yendi

Gazipaşalı Özgen ailesi koronavirüsü yendi
Alanya’nın tanınmış mali müşavirlerinden ve CHP’nin önde gelen isimlerinden Durmuş Özgen’in İstanbul’da yaşayan ağabeyi Mehmet Özgen ve eşi Türkan Özgen yakalandıkları koronavirüs hastalığını yenerek sağlıklarına kavuştular.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde su ürünleri mühendisi olarak görev yapan Mehmet Özgen yaşadıkları vürüs sürecini şöyle anlattı: “21 Mart 2020 gecesi genellikle yılda bir olan bir üşüme ve kasılma-titreme hali ile uyandım. Bu süreç her zaman 1-2 saat sürer ve arkasından halsizlikle sonuçlanır ve genellikle 2 günde tamamı ile iyileşirdi. Bu seferde yine aynı durum oldu ve 2 gün sonra normale döndüm. İş yerinde nöbet uygulaması olduğundan 5. gün işime gittim. İşe gittiğim aynı gece tekrar halsizlik ve hafif öksürük başladı. Bu süre içerisinde ateşim genellikle 36,5-37,3 arasında seyretti. Bir defa 38,3 oldu ve kısa süre içerisinde normale döndü. Ancak halsizlik durumu bazen kayboldu ve bazen tekrar ortaya çıktı. Aynı gün eşim de rahatsızlandı ve beşinci gün ateşi 38,5 dereceye çıktı.

İŞ ARKADAŞLARIMDAN BULAŞTI
28 Mart günü çok yakın bir ortamda çalıştığım iki arkadaşımızın Covid 19 nedeni ile hastaneye yattığını ve test sonucunun pozitif çıktığını öğrendim. Bu arkadaşlardan birisinin benimle temasta olduğunu bildirdiğini ve beni arayacaklarını söyledi. Ancak 2 gün arayan olmadı.

ÖNCE TEŞHİSİ KOYAMADILAR
30 Mart Pazartesi günü evimize en yakın hastaneye 2 defa gittik. Ateşimizi ölçüp her ikisinde de (Covid 19 pozitifli hasta ile temasımın olduğunu belirtmeme rağmen) bir şey yok diyerek geri gönderdiler. O gece akşamı başka bir hastaneye gittik ve saatler süren muayene, tomografi, test neticesinde her ikimizin de Covid 19 teşhisi ile sabaha karşı saat 04’de eski Haseki hastanesine naklimiz yapıldı. Eşim 8 gün, ben ise 14 gün hastanede tedavi olduktan sonra taburcu olduk ve evde karantina işlemim devam etmektedir.

GRİP DİYEREK GEÇİŞTİRMEYİN
Bu hastalığın normal bir grip vakası gibi başlaması ve ihmalinin neticesinde ise hastanede yatarak tedavi ile sonuçlanmasıdır. İnanın hastane tedavisi çok ağır bir süreç. Demek istemem şu ki grip oldum, nasıl olsa geçer diye düşünmeyin. Mutlaka bir hastaneye gidin ve emin olun. Ancak gittiğiniz hastane Covid 19’a bakan bir hastane olsun.”