Çocuklara hem eğitici  hemde eğlenceli tedavi 

Çocuklara hem eğitici  hemde eğlenceli tedavi 
ALKÜ   Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatarak  tedavi görmekte olan hastalarının hastane  fobisini azaltmak  onlara moral vermek  ve  psikolojisini  desteklemek amacıyla  uzman  eşliğinde  çeşitli aktiviteler düzenliyor..

Hastane yönetiminin başlattığı   “hastane fobimi boyadım” projesi kapsamında  yatarak tedavi görmekte  olan her  çocuğa  çeşitli  boyama  kitapları ile  boyama kalemleri hediye edildi. Çocuk  Gelişim Uzmanı İlkay Kocaakça ve  Yardımcı Çocuk Gelişimcisi Merve  Uyar   serviste yatan  çocukları tek tek  yerinde ziyaret ederek aldıkları hediye kitaplarını  boyamalarında  onlara düşledikleri renklerle  istedikleri resimleri  yapmalarına  yardımcı  oldu. Çocuklar kitaplarını  boyarken  bir yandan eğlendi bir yandan da  öğrendi.   

“Çocuklarımızın hayal dünyasına katkı sağlıyoruz” 
Çocuk Gelişim Uzmanı  İlkay Kocaakça ;”yatarak tedavi görmekte olan çocuklarımıza hem moral vermek hem de  hastane  korkularını azaltmak  için hastane  yönetimimiz  böyle bir etkinlik düzenledi. Çocuklarımızla eğlenirken  onların eğitimine de katkı sağlamaktayız. Bizler çocuklarımızın hayal dünyalarına ve   hoş vakit geçirmelerine katkı sağlıyoruz. “dedi.   

“Çocuklarımızın düşlerine  renk hayatlarına  neşe gelsin”
Hastane Başhekimi Pror. Dr. Bülent Adil Taşbaş;” Uzman kontrolünde yapılan aktivitelerle çocuklarımızın tedavi süresince iyi zaman geçirmelerini hedefliyoruz “dedi. 
Prof. Dr. Taşbaş; “çocuk servisinde yatan çocuklarımızın hastane ve sağlık çalışanlarına olan korkularını en aza indirip, hasta odalarının daha sıcak ortamlar haline dönüşmesi için çalışmaktayız .Bu Kapsamda  Çocuklarımızın  düşlerine renk  hayatlarına neşe gelmesi için ‘hastane fobimi boyadım ‘ projesini  hayata geçirdik. Servisimizde yatan  çocuklarımıza  hediye boyama  kitapları ile boyama kalemleri hediye ediyoruz. Çocuk gelişim uzmanlarımız eşliğinde boyama yapan çocuklarımız  hem hoş zaman geçirmekte  hem de mutlu olmaktadır. “ Bize sağlamış oldukları  katkılarından dolayı Tel Mağazacılık’ a teşekkür ederiz.”dedi.