ALKÜ Halka Yönelik Eğitimlerine Devam Ediyor

ALKÜ Halka Yönelik Eğitimlerine Devam Ediyor
Kadınlarda üroloji hastalıkların nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri anlatıldı..

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma  Hastanesi  bilinçli bir kitle oluşturmak adına  halka yönelik düzenlediği eğitimlerine bir yenisini daha düzenledi. Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı  Dr. Öğr. Üyesi Ali Akkaya  tarafından verilen eğitimde;   kadınların korkulu  rüyası olan kadın ürolojisi, sistit oluşumu, idrar kaçırma, mesane sarkması, hamilelikte Karşılaşılan idrar yolu sorunları ve tedavi yöntemleri  anlatıldı. 
Ali Akkaya   Kadınların sosyal yaşamını ve fiziksel aktivitesini etkileyen idrar tutamama sorununun, çeşitli hastalıklara neden olabileceğini dile getirdi.Akkaya; “Kadınlarda daha fazla görülen idrar kaçırma problemi, kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemekte ve hayat kalitesini düşürmektedir. İdrar kaçırmada sürekli ıslaklık, tahriş, koku olması endişesiyle oluşan rahatsızlık hissi ise  depresyona kadar varan ruhsal sorunların gelişmesine yol açabilmektedir. İdrar tutamama sorunu ilerde depresyon, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklara da  davetiye çıkarmaktadır . Kadınlarımız idrar tutamama durumuna karşın  aşırı kafeinli içeceklerden kaçınmalı, özellikle bol fibrinli gıdalar tüketmelidir. Sigara bizim karşımıza  burada da  çıkmaktadır. Kadınlarımızın  sigarayı kesinlikle   bırakılması gerekmektedir .”dedi.  
Seminerde  katılımcılar  kadın ürolojisi  konusunda  merak ettikleri soruları  Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı  Dr. Öğr. Üyesi Ali Akkaya ile paylaştı. Soru cevap şeklinde devam eden eğitimde renkli anlar yaşandı. 
Gelin hastalıklar konusunda daha bilinçli  olalım sloganıyla  yola çıkan hastane  yönetimi eğitimlerin devam edeceğini açıkladı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş;”  vatandaşlarımızı hastalıklar  konusunda  bilinçlendirmek adına   meslektaşlarımın da katkılarıyla  bu tür  eğitimlerimiz devam edecektir. Bizler vatandaşlarımızı bilgilendirmeye,  merak ettikleri hastalıklar konusunda eğitimler vermeye devam edeceğiz. “dedi.