ALKÜ'de Diyaliz hastalarına internet ve bilgisayar hizmeti

ALKÜ'de Diyaliz hastalarına internet ve bilgisayar hizmeti
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hayata geçirdiği yeni uygulamalarla hastaların motivasyonunu yükseltiyor. Müzik yayınına başlanan hastanede diyaliz hastalarına internet ve tablet bilgisayar  hizmeti başladı..

Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hemodiyaliz Ünitesi’nde 4 saat boyunca diyaliz tedavisi gören 55 hastasına kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunabilmek için internet ve tablet bilgisayar hizmeti vermeye başladı. 
Yeni uygulamayla birlikte hastalar, bir yandan tedavisini olurken bir yandan da internet erişimiyle dünyaya bağlanacaklar. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, tedavi gören hastaların daha rahat koşullarda sağlık hizmeti alması ve kalmaları için yönetim ekibiyle birlikte her gün  çalıştıklarını dile getirdi.  
Taşbaş, “Hemodiyaliz esnasında yatağa bağlı hastalarımız, çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedirler. Bizler hastalarımızın tedavi sırasında yaşadığı sorunları azaltmak ve onlara moral vermek adına böyle  bir uygulama başlattık.

HASTANEDE MÜZİK YAYINI 
Hastanemizde ayrıca müzik yayını hizmeti sunmaktayız. İnsanların kendilerini huzursuz ve gergin hissettiği yerlerden birisi de  hastanelerdir. Müziğin insan üzerindeki etkileri ise herkes tarafından bilinmektedir. Bizler psikologlarımızın desteğiyle birlikte seçtiğimiz  müzikleri bekleme bölgelerimizde  hasta  ve hasta yakınlarımızın  hizmetine  sunmaya başladık. Bu uygulamayla birlikte hastanemizin daha huzurlu bir ortam haline gelmesini amaçlamaktayız“ dedi. Böbrek yetmezliği tedavisi gören hastalar ise internet ve televizyon uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, tedavi sırasında kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirttiler.