ALKÜ'DE Bir İlk Daha

ALKÜ'DE Bir İlk Daha
Alanya ALKÜ'DE  bir ilk daha gözyaşı tıkanıklığı ameliyatı gerçekleştirildi..

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları  Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Fatih Aslan ve Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Caner Şahin gerçekleştirdikleri ortak operasyonla gözyaşı tıkanıklığı olan hasta Harun Ünlü’yü eski sağlığına kavuşturdu.

6 aydır sol gözünde  sulanma, çapaklanma, şişme ve  iltihaplanma sorunu olan hasta Harun Ünlü (36) tavsiye  üzerine ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Aslan’a  başvuruda bulundu. Gözyaşı kanalının tıkalı olduğu tespit edilen Ünlü’ ye ameliyat önerildi. Harun Ünlü kısa süre içerisinde KBB ve Göz uzman doktorlarının gerçekleştirdiği ortak bir operasyon ile eski sağlığına kavuştu. 

Dr.Öğr. Üyesi Fatih Aslan ve  Doç. Dr. Caner Şahin, Ünal’ı  ameliyat sonrası yatan hastalar servisinde ziyaret etti. 
Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı  Dr.Öğr. Üyesi Fatih Aslan: ”Hekim arkadaşlarıyla birlikte yapılmayan ameliyatları artık hastanede  başarılı bir şekilde  yapmanın gururunu yaşadıklarını, modern tedavi yöntemleriyle hasta  konforunu ön planda tuttuklarını dile getirdi. Aslan; “Hastam Ünlü’nün şikayetleri doğrultusunda bir takım tetkikler istedim. Harun Ünal’ın sol gözünde  sulanmayla birlikte iltihaplanma ve enfeksiyon vardı. Yapılan tetkikler ve muayene sonucunda hastanın gözyaşı kanalının tıkalı olduğunu tespit ettim. Bu doğrultuda KBB Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Caner Şahin’in klavuzluğu eşliğinde başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamız eski sağlığına kavuştu. 1 gün sonra kendisini taburcu edeceğiz.” dedi.  
Şahin, gözyaşı kanal tıkanıklığının  sadece göz içerisindeki nedenlerden değil  burun içerisinde meydana gelen patolojik nedenlerden de olabileceğine dikkati çekti. KBB Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Caner Şahin :  "Gözyaşı kanal tıkanıklığı göz içerisinde ya da burun  içerisinde ki patolojik nedenlerden  gerçekleşebilmektedir. Bu doğrultuda Göz içerisindekini  KBB Uzmanı bilemez burun içerisindekini de Göz Uzmanı bilemez. Maksimum fayda  için  bu tür ameliyatlara iki farklı branş hekiminin aynı anda  girmesi gerekmektedir. Bizler de bu bağlamda  hastalarımızın konforunu sağlamak ve  maksimum fayda için hastanemizde  gözyaşı ameliyatlarını birlikte yapma kararı aldık.” dedi.  

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş yenilikçi sağlık hizmeti anlayışıyla  hasta ve hasta yakınlarının daima  yanında  olacaklarını söyledi. Taşbaş; "Hekim arkadaşlarımı başarılarından dolayı teşekkür ederim. Hastamız Harun Ünal’a da acil şifalar diliyorum dedi.