Alanya’da günlük vaka sayısı yüzde 300 arttı

Alanya’da günlük vaka sayısı yüzde 300 arttı
Alanya'da geçtiğimiz ay 0 olan vaka sayısının 300 bandına yaklaştığı öğrenildi. Yüzde 300 artış yaşanan vakalar vatandaşları ve turizmcileri tedirgin ediyor.

Turizm sezonunun açılması ve pandemi kurallarına uyulmaması nedeniyle Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor. Antalya ve Alanya’da Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile kırmızı alanların gittikçe arttığı görülürken, ALKÜ Hastanesi Covid polikliniğinde tatil boyunca günde ortalama 280 hastaya hizmet verildiğini duyurdu.

ALKÜ Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Covid polikliniğimizde tatil süresince günde ortalama 280 hastaya hizmet verilmiştir. Bu hastalarımızın tüm bilgileri ise Sağlık Bakanlığı’mızın sistemine girilerek yapılmaktadır. Bütün sağlık çalışanlarımız vatandaşımıza özverili bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz ay ALKÜ'de covid vakaları sayısı sıfırlanmış ve bir süre Alanya'da pozitif vakaya rastlanmamıştı. Diğer tüm sağlık kurumları eklenince vaka sayılarında yüzde 300 artış olduğu belirtiliyor.