Alanya'da vatandaş hizmetten memnun

Alanya'da vatandaş hizmetten memnun
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in özellikle kırsaldan talepler doğrultusunda hayata geçirilmesini sağladığı “Hasta Nakil Ambulansı” projesini hem hastaların hem de yakınlarının hayatını kolaylaştıran proje ile bu yıl 350 hasta, evlerinden alınıp sağlık merkezlerine tedavi için götürülüyor.

Mart 2018’den bu yana hizmet veren Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Nakil Ambulansı, özellikle ihtiyaç sahibi olan ve acil müdahale gerektirmeyen, yatağa bağımlı vatandaşları evlerinden randevu aldıkları sağlık kuruluşuna, taburcu olanları ise; sağlık kuruluşundan evlerine ücretsiz bir şekilde naklini sağlıyor.
 

ÜCRETSİZ SEVK

İhtiyaç sahibi vatandaş, Alanya Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı hizmetinden 444 82 07 numaralı Alanya Belediyesi Çözüm Masası numarasından randevu alarak yararlanıyor. Sağlık teknikeri ve acil tıp teknisyeninin hazır bulunduğu ambulans hizmeti talep eden hasta için gitmek istediği doktor ya da hastaneden randevu alınmış olması gerekiyor. Alanya Belediyesi bu yıl “Hasta Nakil Ambulansı” ile 350 hastanın evden hastaneye veya hastaneden eve sevki ücretsiz olarak sağladı.
 

PAZAR GÜNLERİ HARİÇ HİZMETTE
Alanya Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı, Pazar günleri hariç her gün 08.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet veriyor. Nakil ambulansının hizmet kriterleri arasında; yatağa bağımlı olan, ortopedi ameliyatı olan, tam veya kısmi felç geçiren hastalar yer alıyor. Acil müdahale talepleri, solunum sıkıntısı çeken, bilinç kaybı yaşayan ve kanamalı vakalardaki gibi insan hayatının tehlikeye girdiği acil durumlarda 112 acil servis numarasının aranması gerektiği açıklandı. Hizmetten dolayı vatandaş memnun olurken, ayrıca verilen hizmet sayesinden 112 Acil Çağrı Merkezi ve özel hastanelerin ambulanslarıda meşgul edilmemiş oluyor.