Alanya'da Kan Stoğu Azaldı

Alanya'da Kan Stoğu Azaldı
Artan koronavirüs vakaları, Ramazan ayı ve beraberinde gelen 'tam kapanma' kan bağışı yapanların sayılarını düşürdü. Dikici de Alanya'da kan stoklarında ciddi düşüş olduğunu kaydederek bağış çağrısında bulundu.

Koronavirüs vaka sayılarındaki yükseliş, Ramazan ayı ve hayata geçirilen tam kapanma uygulaması ile birlikte, kan bağışı yapanların sayılarında ciddi düşüş yaşanmaya başladı. Alanya'da günlük bağışçı sayısı 50 olması gerekirken, son günlerde bu sayı 20'ye kadar düştü. Yaşanan durum sonucu kan stoklarında da azalma meydana geldi. Kızılay Alanya Şube Başkanı Mehmet Dikici, ramazanda kan ve plazma bağışında yaşanan azalma üzerine Alanya'daki vatandaşlara bağış çağrısında bulundu.

GÜNLÜK 20'Yİ ZOR BULUYOR
Türkiye genelindeki ihtiyacın karşılanması için Alanya'da günlük 50 tane kan bağışı alınması gerektiğini aktaran Dikici, şu anda alınan bağış sayısının 20'yi zor bulduğunu söyledi. 5 Mayıs tarihinde Anıt Meydanı'nda Kızılay gönüllüleri ile bağışçıları bekleyeceklerini aktaran Dikici, ''Antalya'dan gelen mobil aşevi aracı ile de vatandaşa yemek desteğinde bulunacağız'' diyerek vatandaşları 5 Mayıs tarihinde kan vermeye davet etti.