Alanya'da Estetik Diş Tedavileri

Alanya'da Estetik Diş Tedavileri
Daha beyaz bir gülümseme ye sahip olmak Diş Beyazlatma (bleaching) ile tedavisi mümkündür. Merak edilen Diş Beyazlatma (bleaching) tedavisi, OD Clinic 'de Alanya'da sizler için yapılıyor..

Alanya'da sağlıklı bir hayat yaşamak için diş temizliği çok önemlidir. Bleaching (Diş Beyazlatma) diş mineleri üzerindeki, çeşitli sebeplerden dolayı oluşan renklenmeleri birkaç ton açmaya yarayan bir uygulamadır. Son derece güvenli olan bu yöntem diş kliniği şartlarında uygulanabilmektedirAlanya'da OD Clinic (Dr.) Doktor Orhan Deniz bu konuda sizlere yardımcı oluyor. 

Dişlerin Renk Değiştirmesinin Nedenleri?

Boyar madde içeren yiyecek ve içeceklerin yenmesi ve içilmesi sonucu, diş mine yüzeyinde renklenmeler oluşabilmektedir.Çay, kola, kahve ve tütün maddelerinin kullanımı sonucunda, oluşan bu renklenmeler, basit bir işlemle yok edilebiliniyor.
 

Dişlerdeki Renk Değiştirmeler Nasıl Önlenir?

Günlük diş temizliğine dikkat edilmesi, özellikle çay, sigara, kola, kahve gibi maddelerin kullanımının aza indirilmesi veya bu maddelerin kullanılmasının hemen ardından dişlerin fırçalanması ile dişlerdeki renk değiştirme miktarı azaltılabilimektedir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Beyazlatma işlemi ise yaklaşık bir saat süren bir uygulamadır. Beyazlatma sağlayan özel kimyasallar uygulanarak, basit ve acısız şekilde beyazlatma işlemi yapılır. Diş rengine bağlı olarak, uygulamanın birkaç kez yapılması gerekebilir. dikkat edilmesi gerekli olan en önemli şey, uygulama sonrasında özellikle birkaç gün renklendirici içeren yiyeceklerden ve içecekleren uzak durulmasıdır.

Beyazlatma Sonrası Renk Kalıcı mıdır?

Beyazlatma işlemi sonrasında, renklendirici içeren maddelerin kullanımına bağlı olarak, dişlerdeki renklenmelerin ortaya çıkması mümkündür. Bu durumlarda tek seanslık yapılabilecek beyazlatma yöntemiyle, diş beyazlığının kalıcılığı sağlanır.
Diş beyazlatma yani bleaching işlemi kesinlikle diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır. Bilinçsizce yapılacak diş beyazlatma işlemi sırasında, diş minelerine zarar verilebileceği gibi, dişte geri dönüşü olmayan hasararlar oluşabilir. Diş hekiminiz sizin dişlerinize en uygun beyazlatma yöntemini belirleyecek ve bu yönde bir işlem yapacaktır. Sizde dişlerinizdeki renklenmeden rahatsızlık duyuyor, sağlıklı ve beyaz dişlere kavuşmak istiyorsanız, diş hekiminizle beyazlatma işlemi için başvurabilirsiniz.

Kaplamalar

Dişte meydana gelen kırılma, çürüme, renk bozukluğu, görüntü rahatsızlığı ve diş aralıklarının fazla olması gibi nedenlerden dolayı dişi koruma altına alan uygulamaya kaplama denir.

Kaplamanın birçok çeşidi mevcuttur. Hastanın gereksinimine göre en uygun olan seçilir ve uygulanır. Kaplama türlerinden bazıları şunlardır:


Metal Destekli Porselen Kaplama
Kaplamanın iç tarafı metaldir. Dış kısmı ise porselen ile kaplıdır. Eskiden dökme denen metodla şekillendirme yapılırken şimdi  teknolojiden yardım alınarak freeze yöntemi ile daha iyi sonuçlar alınıyor. Freeze yönteminde her şey olması gerektiği gibi düzgün şekilde ölçülendiriliyor.

En geç 4 seansta kullanıma hazır hale gelir. Bu süreçte diş ölçüsü alınır, metal yapı şekillenir, porselen yüzey yapılır ve son prova ile işlem bitirilir.


Tam Seramik Diş Kaplama
Bu kaplama yöntemi estetik kaygı taşıyan hastalarda oldukça etkilidir. Özellikle ön dişlerde uygulanır. Lamine yapımına uygun olmayan ön dişler için alternatiftir. Diğer kaplamalarda olduğu gibi dişin iç kısmına herhangi bir madde uygulanmaz. Işık geçirgenliği nedeni ile diş çevresinde renk bozukluğu yapmaz. Ayrıca doğal dişlerde yapılan törpüleme ve kesme işlemi, tam seramik diş kaplama yönteminde en az seviyede uygulanır. Bu yönden büyük avantaj sağlar.

Tek diş uygulamalarında, kırıklarda, ön dişlerde uygulama alanı sağlar.


Zirkonyum Destekli Kaplamalar
Diş etine en uyumlu olan kaplama yöntemidir

Zirkonyum maddesi ışık geçirgenliği sayesinde dişe nefes aldırır ve matlığı önler. Zirkonyum kaplama yapılırken alt destek kısmına zirkonyum üst tabakaya da porselen kaplanarak elde edilir. Zirkonyum, metal içermez. Beyaz renkte olduğu için doğallığı yakalaması daha yüksektir.

Hekimin hassas davranması ile hasarlı dişe yapıştırılarak oturtulur. Kesinlikle doğal dişten ayırt edilemez.

İmplant uygulamalarında dahi zirkonyum alt yapılı kaplama uygulanabilir.


Vinirler

Kompozit Veneer Nedir?

Kompozit veneer işlemi, dişlere zarar vermeden dişlerdeki küçük şekil bozukluklarının giderilmesi işlemidir. Diş hekimi, özel malzemeler ile kompozit dolgu maddesini dişlerin üzerine yerleştirerek dişler üzerinde yeni şekiller meydana getirir.

Estetik diş hekimliğinin faydalandığı koruyucu yöntemlerden biridir. Eğer kişinin dişlerinde küçük aralıklar, ufak tefek şekil bozuklukları varsa dişleri hiç kesmeden dolgu malzemesini dişlerin üzerine ekleyerek dişe yeniden şekil verme işlemidir. Örneğin ön dişleri arasında aralık olan bireyler dişlerini kestirmeden kaplama yaptırmadan kompozit veneer uygulaması ile bu aralığı kısa bir sürede kapattırtabilirler. Ayrıca dişleri gereğinden kısa olan bireyler, yaşlı gözüküyor, konuştuğunda ya da güldüğünde dişleri görünmüyor ise bu kişiler yine aynı uygulama ile dişlerini biraz daha uzattırtarak daha dinamik ve daha güzel bir estetiğe sahip olabilirler. Ufak tefek çapraşıklık durumlarında yine aynı uygulama yapılabilir durum daha da büyüdüğünde ise porselen lamineler veya porselen kronlar tedavi seçeneği olarak düşünülmelidir.

Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir. Bu amaçla kullanılan malzemeler (mikrofil ajanlar), doğal dişin dış yüzeyine tutturularak şekil ve renk bozuklukları kolayca giderilebilir.

Kompozit veneer uygulanırken ağrı hissedilmez; Pek çok durumda, dişi uyuşturmaya bile gerek duymadan bu işlem uygulanabilir.


Adeziv sistem uygulanan dişlerde zamanla renk değişimi olur mu?

Mikrofil ajanlar, en ileri tekniklerle elde edilmiş olup, hemen hemen diş yapısıyla aynı özellikler taşırlar ve ancak normal dişler kadar renk değiştirirler. Yüzey pürüzlülüğü, cilalama ile en aza indirildiğinde lekelenmeye karşı dayanıklılığı artar. Dış faktörlerin sebep olduğu (sigara, çay, kola, kahve vb.) olası lekelenmeler ise, rutin diş muayenelerinde giderilebilir.

Bu sistemin uygulandığı dişler özel bir bakım gerektirir mi?

Bu konuda bazı sınırlamalar mevcuttur. Çok sert nesneleri (buz, şeker gibi) ısırmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca tırnak yeme gibi olumsuz alışkanlıklardan uzak kalınmalıdır.

Bir adeziv sistemin ömrü ne kadardır?

Bu süre, kullanılan malzemenin kalitesine ve diş hekiminin becerisine bağlıdır. Son teknoloji ile üretilen malzemelerin ömrü 5 ila 10 yıldır.Kompozit veneer uygulanmış bir dişe, daha sonra yeniden aynı işlem uygulanabilir.

Kompozit veneer uygulaması pahalı mıdır?

Genellikle diğer estetik işlemlere göre daha ekonomiktir. Ücreti belirleyen faktör, kullanılan malzeme ve seçilecek tedavi türüdür.

Kompozit veneer herkese uygulanabilir mi?

Hemen hemen bütün yaş gruplarına bu tedavi metodu uygulanabilir. Çocuklar, ergenlik çağındakiler, yetişkinler ve yaşlılar görünüşlerini ve gülümsemelerini bu metot sayesinde daha da güzelleştirebilirler.

Alanya'da Diş Kliniği olarak hizmet veren OD Clinic ağız sağlığına verdiği önemle Alanya'da Diş Beyazlatma (Bleaching) tedavi hizmeti veriyor. Ayrıtlı bilgi için www.odclinic.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Alanya OD Clinic'i +905309494554 numaralı telefondan arayarak randevu alabilirsiniz.