Alanya'da 40 bin vatandaş aşılandı

Alanya'da 40 bin vatandaş aşılandı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 270 milyon doz aşı haberi sağlık camiası tarafından sevinçle karşılandı. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ,” Tünelin sonunda yanan umut ışığı görüldü. Maskesiz ve sosyal mesafesiz geçireceğimiz o güzel günler artık çok yakın ”dedi.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın aşı açıklamasını büyük bir heyecanla ve memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Lakadamyalı “ Pandemide yeni bir döneme girdik. Artık salgını kontrol altına alabileceğimiz bir çözüm yolumuz var. Maskesiz ve sosyal mesafesiz geçireceğimiz o güzel günlerimizin en büyük umudu aşılanmaktan geçiyor. Bu yüzden aşı herkesin hem bireysel hem de toplumsal görevidir. Sevdiklerimizi ve çevremizi aşı olarak koruyabiliriz. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum.  “dedi. 

AŞI HASTANEYE YATIŞ ORANINI DÜŞÜRDÜ 
Aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı,” 14 Ocak 2021 tarihinden itibaren 40 bin dozun üzerinde aşı uygulandı. Bu rakamlar günlük olarak güncellenmektedir. Nüfusumuza göre şuanda çok iyi bir noktadayız.  Aşılanma; hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe oranlarını da yarı yarıya düşürdü.  Hafta sonları da dahil olmak üzere 20 ayrı aşı odamızda 09.00  - 24.00 saatleri arasında kesintisiz sağlık hizmeti vererek aşılama çalışmalarına devam ediyoruz.  Sayın Bakanımızın açıklamalarına istinaden Aşı Ünitemizde oda sayımızı arttırmayı planlamakta, hekim ve sağlık personel takviyesi yapmayı düşünmekteyiz. Böylelikle olabildiğince fazla kişinin aşılanmasını sağlayacağız.  Eski normalimize sonbaharda döneceğimizi umut ediyoruz. Bir sağlık profesyoneli olarak herkesin tereddüt etmeden aşı olmasını öneriyor ve davet ediyorum.  Unutmayın ki bu salgını aşı olarak hep birlikte önleyebilir ve başa çıkabiliriz. Maskesiz ve mesafesiz sağlıklı günlerde hep birlikte buluşmak dileğiyle “ diye konuştu.