Alanya ALKÜ'de kalp pili işlemi yapılmaya başlandı

Alanya ALKÜ'de kalp pili işlemi yapılmaya başlandı
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu sorunu yaşayan hastalara Kalp Merkezi bünyesinde kalp pili takmaya başladı.

Yenilikçi yüzü ve güçlenen kadrosuyla birlikte  ilçeye yeni sağlık hizmetleri kazandırmaya devam eden ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir ilk daha. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Bölüm Şefi Prof. Dr. Davran Çiçek hastane bünyesinde kalp pili işlemini yapmaya başladıklarının müjdesini verdi. Prof. Dr. Çiçek, ekibiyle birlikte  Kalp Merkezini daha ileriye taşımak adına çalışmalarını sürdürdüklerini,  alanında yeni yapılanmaların devam ettiğini açıkladı. Çiçek, ”Hastanemizin  Kalp Merkezi bünyesinde kalp pili işlemlerine başlamış bulunmaktayız. Hastanemizin vizyonu açısından önemli bir yere sahip olan kalp merkezimizde, hastalarımız gönül rahatlığıyla  tedavilerini olabilirler. Daha büyük merkezlerde yapılabilen bu tür müdahaleler için bölge halkımızın şehir dışına gitmesine gerek kalmadı.  Bu alanda tedavi bekleyen hastalarımız hem zamandan tasarruf sağlayacaklar hem de yerinde sağlık hizmetini alabileceklerdir. Ben ve kardiyoloji hekim arkadaşlarım hastalarımıza en iyi  kalp merkezi hizmetini sunmak adına burada olacağız“ diye konuştu. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ise  hekim arkadaşlarını tebrik ederek, başarılar diledi.  Prof. Dr. Lakadamyalı, ”Tesisimizde başarıyla uyguladığımız bu işlem için  bölge halkımızın şehir dışına gitmelerine gerek kalmadı. El birliği ve güç birliği ile gelinen  bu son nokta bizleri çok mutlu etmektedir. Gelecek vizyonumuza ideallerimize ışık tutan  desteğiyle  bizlere  yol gösteren başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na , Prof. Dr. Davran Çiçek ve Kardiyoloji hekim arkadaşlarıma teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.