50 Yıl Sonra Hasta Sağlığına Kavuştu

50 Yıl Sonra Hasta Sağlığına Kavuştu
Türkiye’de bir ilk! Doğuştan yemek borusunda darlığı olan hastalara lazerle kesin çözüm..

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de ilk defa sindirim sistemindeki darlıkları ameliyat olmadan, ağrısız, neştersiz lazer yönetimiyle  tedavi ediyor. Doğuştan yemek borusunda darlığı olan hasta Zeynep Ünal (51)  Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen lazer tedavisiyle sağlığına kavuştu.
Dr. Öğr. Üyesi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Özlem Özer Çakır, Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor. Sindirim sistemindeki darlıklara lazerle kesin çözüm  imkanı sunan Dr. Öğr. Üyesi Çakır, operasyonlarına  bir yenisi daha ekledi. Doğuştan  yemek borusunda darlık şikayeti olan Zeynep Ünal gördüğü tedavilere yanıt alamayınca su içerken  bile zorlanmaya başlamıştı. Dr. Öğr. Üyesi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Özlem Özer ile iletişime  geçen Ünal yapılan lazer yöntemiyle sağlığına kavuştu. 

50 yıl sonra hasta  sağlığına  kavuştu 
Dr. Öğr. Üyesi Çakır : “Ülkemizde bir ilk olan lazer yönetimiyle sindirim sistemdeki darlıkları ameliyat olmadan neştersiz sadece  ağız içinden girerek  endoskopla hastalarımızı tedavi etmekteyiz. 51 yaşında olan ve 50 yıldır  üst yemek borusunda darlığı olan  hastamız Zeynep Ünal bize başvurduğunda su bile  içemez hale gelmişti.  Daha önce  bunun tedavisi için başvurularda bulunmuş ancak ameliyatı riskli olduğu için bir türlü kesin tedavi olamamıştı. Sadece sıvı gıdalarla besleniyordu.  Ekibim ile birlikte  ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen yemek borusunun üst kısmından başlayan  darlığı lazer yöntemiyle açtık. Lazer tedavisi sonrasında endoskopla hastamızın midesine rahatlıkla geçebildik. Zeynep Hanım şu anda rahatlıkla canının istediği  yemekleri yiyebilmektedir. Hastam 50 yıl sonra hem büyük bir ameliyattan kurtuldu  hem de lazer tedavisi  yönetimiyle sağlığına  kavuştu. Yeni bir hayat hastamızı beklemektedir.” dedi.  

Lazer yönetimiyle  kanser hastalığına yardımcı yeni bir yöntem. 
Lazer tedavisinin oturmasıyla birlikte tedavi yönetimlerimizi genişletmeye daha çok hastaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yöntemle kanser hastalarımızın semptomlarını ortadan kaldıramayız fakat ömrünün uzamasına katkı sağlamaktayız.  

Hasta Zeynep Ünal ise  sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu artık istediği yiyecekleri dilediği gibi yiyebildiğini söyledi. Ünal: “Canının çektiğini yiyebilmek  çok güzel bir duyguymuş.  Rahatsızlığımdan dolayı anne sütünü bile içemedim. Benimle birlikte eşimde  çok zorluklar çekti. Hatırlamak bile  istemiyorum. Artık kurtuldum ve çok mutluyum. Doktoruma ve  hastane  yönetimine  çok teşekkür ederim.”dedi.
Eşi Yusuf  Ünal  ise eşini sağlığına  kavuştuğunu gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş başarılarından dolayı  Dr. Öğr. Üyesi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı  Özlem Özer Çakır'a teşekkür etti. Başhekim Prof. Dr. Taşbaş: ” İnanıyorum ki hastanemizde  meslektaşlarımızla birçok başarılı işlere imza atacağız. Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın memnuniyeti için çalışıyor ve çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.