40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı

40 yaş ve üzeri aşılanmaya başlandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından 40 yaş ve üzeri kişiler randevularını alarak aşılarını olmak için hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu. Aşılamanın hız kesmeden devam ettiği Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Handan Dolay, yaş gruplarının indirilmesiyle yoğunluğun arttığını söyledi.

Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu sabah itibarıyla aşı randevusunu alan 40 yaş ve üzeri vatandaşlar hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yolunu tuttu. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yaş gruplarının inmesiyle yoğunluk arttı.

“Umarım herkes randevusunu alıp gelir aşısını olur"
Biontech aşısı uygulanan 42 yaşındaki Volkan Kargacı, ”Dün haberini aldık. Sağlık Bakanını takip ediyoruz sürekli. E-Devlet üzerinden randevumu aldım. Aşımızı olacağız. Bu yaz gönül rahatlığıyla hayatımıza devam edeceğiz. Bütün herkes yaparsa ülkecek bu illetten kurtulmuş oluruz. Umarım herkes randevusunu alıp gelir aşısını olur" dedi.