Resim eğitimi almadan ressam olmayı başardı

Resim eğitimi almadan ressam olmayı başardı
İşte sizler için Ankara'dan Alanya'ya uzanan bir ressamın öyküsü.. Alanya Medya ve Alanya Gazetesi muhabiri Yiğit Eyhan, Ressam Mürüvvet Serdar ile sizler için özel bir röportaj yaptı.

Haber: Yiğit Eyhan

Ankara'dan Alanya'ya uzanan bir ressamın öyküsü. Bizzat kendisini evinde ziyaret ettiğimiz, Ankara 1946 doğumlu Ressam Mürüvvet Serdar'ın ziyaretimizde bize aktardığı bilgiler şu şekilde;

Ressam Mürüvvet Serdar: "Uzun zamandır Ankara'da ikamet ettim. Resim sevgim çocukluğuma kadar dayanır. Bizim zamanımızda resim sanatı ile ilgili eğitim azdı. bu yüzden eğitim alamadım, ama bu ressam olmamı etkilemedi. Ben yinede azim ettim ve hiç bir eğitim almadan sanatımı icra etmeyi başardım. Ankara'da bir çok sergi açtım. İlk resim sergimi 1992 de Ankara Kızılay da açtım. Atölyemde ülkenin bir çok yerinden öğrenci yetiştirdim. Burada uzun süre sanat çalışmalarına devam ettim. Alanya maceram ise Ankara'dan Alanya'ya tatil için geldiğimde başladı. Alanya'nın havasından etkilenerek buraya yerleştim. Kısa sürede burada da çevre edinerek resim dersleri vermeye devam ettim. Mahmutlar sanat sokağında sergi açtım, yabancı müşterilerim oldu. Hatta yabancılara bile resim dersi verdim. Son olarak geçen sene Alanya Kültür Sarayında sergimi açtım. Benim hayatım resim üstüne. Duyguları resimler ifade eder. Sanat evrenseldir, sanat bizi birleştirir."