Jetfest'e THY Desteği

Jetfest'e THY Desteği
Ekonomik nedenlerle bu yıl iptali söz konusu olan Türk Hava Kurumu'nun Antalya Karain Havalimanı'nda gerçekleştireceği JetFest Havacılık Festivali'ne, Türk Hava Yolları (THY) ve Turkish Cargo 70 bin dolarlık sponsorluk desteği verdi.

Ekonomik nedenlerle bu yıl iptali söz konusu olan Türk Hava Kurumu"nun Antalya Karain Havalimanı"nda gerçekleştireceği JetFest Havacılık Festivali"ne, Türk Hava Yolları (THY) ve Turkish Cargo 70 bin dolarlık sponsorluk desteği verdi.

2012 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve bu yıl ekonomik sebeplerle iptali gündemde olan JetFest, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı"nın girişimi, THY"nin sponsorluk desteğiyle 14-15 Mayıs tarihlerinde THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi"nde yapılacak.

Havacılık tutkunlarını bir araya getirecek festivalle ilgili Antalya Valiliği"nde toplantı düzenlendi. Vali Muammer Türker başkanlığındaki toplantıda, JetFest ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, THY Antalya Kargo Müdürü Ebubekir Kuşak ve THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş"in de yer aldığı toplantıda, yurtdışından gelen sporcuların ve model uçaklarının kargosuna ilişkin Turkish Airlines ve Turkish Cargo ile THK arasında 70 bin dolarlık sponsorluk anlaşması imzalandı.

Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, Antalya Valiliği ve BAKA"ya teşekkür etti. Yüceliş, Son bir yıldır yaşanan sıkıntılar nedeniyle JetFest"i yapıp yapmama konusunda kararsızdık. BAKA"nın ve Valiliğin devreye girmesiyle JetFest"in beşincisi hayat buldu dedi.

Vali Muammer Türker ise JetFest"in de havacılığı daha geniş kitlelere yaymak, havacılık kuruluşlarının uluslararası düzeyde bilinirliğini artırmak, işbirliği zemini hazırlamak ve havacılık eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimini sağlamak, bölgenin yurtiçi ve dışında tanıtımını yapmak ve alternatif bir turizm kaynağı oluşturmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Vali Türker, "Yıllardır Karain"de yapılan JestFest bu yıl maddi gerekçelerle durma noktasına gelmişken bu sene iki önemli sponsor THY ile Turkish Cargo devreye girmek suretiyle bu faaliyetin devam etmesi sağlandı diye konuştu.

TÜRK YILDIZLARI ANTALYA"DA

Vali Türker, 23 ve 24 Nisan günleri Türk Yıldızları"nın Antalya semalarında uçuş yapacağını da açıkladı. Gösteri uçuşlarının 23 Nisan günü Expo bölgesinde olacağını, 24 Nisan günü de Konyaaltı semalarında yapılacağını aktaran Vali Türker, Antalyalıları bu görsel şöleni izlemeye davet etti.