'Felaket Tellallığına Gerek Yok'

'Felaket Tellallığına Gerek Yok'
Turizm sezonunun Haziran ayından sonra gayet iyi geçeceğini söyleyen AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Felaket tellallığı kadar kötü bir şey yok. Felaket tellallığı Alanya'ya büyük zarar veriyor" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, 2016 turizm sezonu ve gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. 2016 turizm sezonunun Alanya'da açıldığını söyleyen Berberoğlu, "İran'la olan küçük problemlerimizi Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkıları ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun girişimleriyle çözmüş gözükmekteyiz. Allah izin verirse, büyük havayolu şirketlerinin talepleri doğrultusunda Gazipaşa'ya İran'dan direkt uçuş seferleri başlayabilir. Tabi ki bunun o tur operatörleri ve havayolu şirketlerinin talepleri sonucunda gelişmesi lazım. İran da verdiği sözün arkasında durursa İran-Gazipaşa Havalimanı uçuşları bir an önce başlar" dedi.

'HAZİRAN'DAN SONRA SORUN YOK'
AKP Hükümeti'nin yakıt desteğini 3 aydan 6 aya uzatmasıyla ilgili de konuşan Berberoğlu, "Felaket tellallığı kadar kötü bir şey yok. Felaket tellallığı yapmak Alanya'ya ve bölge turizmine ciddi zararlar veriyor. 2015 turizm sezonuna girmeden önce de bazı arkadaşlar o sezonla ilgili çok karamsar tablolar çizdi. Bununla ilgili tedbir alınması gerektiğini biz gerek Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na gerekse AKP Hükümeti yetkililerine iletmiştik. 2015 yaz sezonu için Rusya ve o bölgeden kalkacak uçaklara yakıt desteğini geçtiğimiz yaz için vermiştik. Yaklaşık 13 ülkeye yakıt desteği verildi. Sezona girdik ve 2015 turizm sezonunu sorunsuz bitirdik. Kamuoyunda çizilen karamsar tablo kadar kötü bir sezon geçirmedik. Bu tür karamsar tabloları sürekli çizmek bölgeye ve turizme bir katkı sağlamıyor. Evet bir sıkıntı var. Bunu biz de görüyoruz. Ama bunun ne kadar az ve ne kadar çok olduğunu terazide tartar gibi tartmak mümkün değil. Haziran ayının ardından sezonun gayet iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

'HER TÜRLÜ İTTİFAKA HAZIRIZ'
Alanya Belediyesi'nin Nisan ayı meclisinde AKP ve CHP arasında yapılan ittifakla ilgili de sorulan soruları yanıtlayan Başkan Berberoğlu, "Biz Alanya ve milletimiz için her şeye varız. Her zaman için taşın altına elimizi koyarız. Alanya'nın menfaati olan her şeyde varız. Biz sağımızda kim solumuzda kim var diye bakmayız. Her türlü ittifaka hazırız. Biz milletimizle ittifak yapıyoruz. Mecliste yaşanan fire ile ilgili herkes bir şey söylüyor. Biz sandıktan çıkan her şeye saygılıyız. Bu yapılan bu oylamalar gizli oylama olduğu için biz kimseyi suçlayamayız" dedi.

'22 NİSAN'DA ANTALYA'DAYIZ'
Açıklamasına devam eden Berberoğlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 22 Nisan Cuma günü saat 14.30'da Antalya'ya EXPO 2016 ve toplu açılış törenleri için gelecek. Ben bu vesileyle tüm Alanya halkımızı toplu açılış törenine davet ediyorum. Allah izin verirse 22 Nisan Cuma günü saat 12.00'de Dinek Belediye Mezarlığı önünden otobüslerimiz kalkacaktır. Hep beraber bu toplu açılış töreni için Antalya'ya gidelim."