Coşkun Karadağ: "Ülkemiz iyi idare edilmiyor"

Coşkun Karadağ: "Ülkemiz iyi idare edilmiyor"
Coşkun Karadağ basın toplantısında gündeme dair bilgiler aktardı.

Haber: Helin Polat

Alanya CHP ilçe başkanı Coşkun Karadağ geçtiğimiz hafta yönetim kurulu üyeleriyle Ankara ziyareti gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta Ankara ziyareti gerçekleştiren Karadağ:
"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun Türkiye'nin gündemi hakkında görüşlerini aldık, bizlere olan talimatlarını aldık.Türkiyenin inşaatı hakkında kendilerinden bizlere olan talimatlarını aldık. İyi bir görüşme oldu. Kendileriyle sohbet imkanını bulduk.Bizlere olan talimatlarını aldık. Ana akımı artık merkezi hükümet yürütemiyor.Mutlaka seçim sandığını birilerinin kurması konusunda görüş birliğinde bulunduk.Aynı zamanda da seçim çalışmalarını bir hayli hızlı şekilde partimizi seçime hazır hale getirme talimatlarını verdi. Biz zaten Alanya ilçe örgütü olarak tüm mahalle örgütlenmelerimizi, sokak örgütlenmelerimizi bugün itibariyle tamamlamış vaziyetteyiz. Ve Cumhuriyet Halk Partisi tüm ilçelerde ve illerde de bu hazırlıkların olduğunu genel merkezimizden öğrenmiş bulunmaktayız.Yani bugün seçim olduğu zaman en hazır parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Aynı zamanda biz genel sekreter, diğer bütün genel başkan yardımcılarıyla bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Çok iyi karşıladılar.Aynı zamanda bölge milletvekillerimizle bizlere gereken ilgiyi fazlasıyla gösterdiler.Ben burdan bölge milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretlerimizde çoğalacak ve bu tür fikir alışverişlerimizde özellikle Alanya'nın ve bölgenin sorunlarını genel merkeze haftalık raporlarla her an iletiyoruz" dedi. 

"Ülkemiz iyi idare edilmiyor"
Ülkemizin iyi idare edilmediğini söyleyen Coşkun Karadağ, 'ayarlama' adı altında devamlı zam yapıldığına ve bu zamlarında işçiye yapılan zammın bir gün sonrası olduğuna değindi. İnsan ihtiyacını karşılayacak her türlü maddelere zam yapılırken, insanın cebine girecek olan devlet tarafından verilecek olan zamlarda ketum davranıldığınıda ekledi. İşçinin zammının 1 Temmuzda gerçekleştiğini söyleyen Karadağ, insan ihtiyacını karşılayacak her türlü maddeye gelen zammın ise 2 Temmuz'da olduğunu belirterek enflasyon hesaplamalarında bu zamların gündeme gelmediğini belirtti. Coşkun Karadağ zam konusunda yaptığı konuşmaya şunları da ekledi:
"Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi bir an önce halkımızın önüne sandık gelmek mecburiyetinde. Bu para konusundaki halkımızın geçim sıkıntısı hatsafhada. Ama ne yazık ki mafya,kirli ticaret,kirli siyaset ülkemizde almış başını gidiyor. Saraylar yazlıklı kışlıklı ama ne yazık ki geçim sıkıntısı çeken halkımız ise çöplerden ekmek toplamakta, yiyecek toplamakta. Bu ne yazık ki ülkemizde 21. Yüzyılda içler acısı bir durum. Bizim ülkemiz çok zengin bir ülke eğer çar çur ve üçkağıt olmadığı müddetçe, peşkeş olmadığı müddetçe, çok kısa zaman içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında tüm halkımızın refaha erişeceğine kesinlikle eminim."

"Alanya'mızın en büyük sıkıntılarından biri su sıkıntısı"
Dünyanın en büyük sıkıntısının su sıkıntısı olduğunu belirten Karadağ, Alanya'da su sıkıntısının hatsafhada olduğunu,özellikle yaz ayında kaçak su tüketiminin arttığını belirterek kaçak su tüketen vatandaşları eleştirdi. Coşkun Karadağ Devlet Su İşleri ve Merkezi Hükümetin su konusunda ciddi politika uygulaması gerektiğini açıkladı. Vahşi sulamayı durdurmak, derelere sahip çıkmak, HES yaparak ülkemizin tarım sularının boğazlanmaması ve tarım sularının kesilmemesi için Devlet Su İşlerinin ve Merkezi hükümetin bu olaya el koymasını aktardı. Ayrıyeten Alara Çayında Köprülü Kanyonu üzerinde yine bir HES projesinin gündemde olduğunu belirterek cumartesi günü yine oraya tepkilerini koyacaklarını açıklayarak gelecek nesle bırakılacak, doğayı katlettirmeyecek çalışmalarıda hep beraber el birliğiyle yapacaklarını dile getirdi.