Alanya'da Zeytin Yağı Fabrikalarında Yoğunluk Yaşanıyor!

Alanya'da Zeytin Yağı Fabrikalarında Yoğunluk Yaşanıyor!
Alanya'da Zeytin Yağı Fabrikasına gidecek vatandaşlar dikkat! Bu yıl Alanya'da zeytin hasadı çok bereketli..

Alanya'da Zeytin üreticileri fabrikada sıra beklemekten dertli. Hasadını yapan zeytin üreticileri yağlarını sıktırmak istedikleri zeytinleri için günlerce sıra bekliyorlar. Kökleri çok eskilere dayanan zeytinliklerdeki hummalı çalışmalar ise her zamankinden daha yoğun. Zeytinyağı fabrikaları telaşlı, zeytinciler ve zeytin mucizesinin her yudumunda şifa kaynağı olan mahsulü, zeytinyağının müdavimlerinden sayılabilen Akdeniz'i hareketlendirdi. Zeytinyağının rengi, kokusu ve düşük asit oranı yetiştiği toprakların coğrafi konumu ve avantajı ile doğru orantılı. Toprağın bereketi, rüzgara elverişliliği ve yağmurun ne kadar toprakları beslediği çok önemli. Konu ile ilgili olarak Fatih Şahin isimli zeytin üreticisi şunları söyledi; 

"Hasadını yapmış olduğum zeytinlerin yağını sıktırmak için Emişbeleni Zeytin Yağı Fabrikasına gittim ve aşırı bir yoğunlukla karşı karşıya kaldım. Sıra almak istediğimi fabrika yöneticilerine söyledim, fakat salı gününden önce sıra yazamayacaklarını söylediler. O zaman zeytinleri bırakıp çarşamba günü alabileceğimi söyledim. Fakat yönetici "fabrikanın her tarafı sıkılmayı bekleyen zeytinlerle dolu karışır, salı gününden sonra gel" dediler.
Bende bir daha uğraşmamak için arabamla Payallar Mahallesinde bulunan diğer bir zeytin yağı fabrikasına gittim. Payallar'daki fabrika' da da durumun aynı olduğunu gördüm. Aynı yoğun kalabalık burada da var. Fabrika dışında araç park edecek yer dahi bulmak güç. Bende artık Perşembe günü gitmeye karar verdim, çünkü yoğunluğun ancak o zaman biteceği söylendi."

Zeytin fabrikasında sıra beklemekten bıkan vatandaşlar ise alternatifleri değerlendirme peşinde. Zeytin üreticileri; "zeytin yağı fabrikasına gidecek vatandaşlar mümkünse acele etmemeliler, hemen fabrikaya gitmek isteyenlerin ise en azından fabrikayı arayarak sıra bilgisi almaları tavsiye ediliyor" dediler.