Sanatçılar Fidan Dikti

Sanatçılar Fidan Dikti
7. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, "Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi"ne fidan dikti.

 Yeşilyurt ilçesinde festival için oluşturulan bahçede, fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Malatya Uluslararası Film Festivali İcra Kurulu Başkanı Ertan Mumcu, Festival Direktörü Suat Köçer ile sanatçılar Halil Ergün, Belkıs Özener, Mesut Uçakan, Meral Orhonsay, Nursel Köse ve Emre Kızılırmak, kurulan bahçeye kayısı fidanı dikti.

Festivalin İcra Kurulu Başkanı Ertan Mumcu, Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi'nin festivalin örnek bir bahçesi olacağını ifade ederek, sanatçıları festivalde ve Malatya'da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Mumcu sözlerine; "7 yıldır festivalimizde Onur Ödülü alan sanatçılarımız adına kayısı fidanı dikiyoruz. İnşallah onların sanatları gibi fidanlarımız da bereketlenir, büyür ve yemyeşil olur. Malatyamıza ve festivalimize onur verdikleri için tekrar teşekkür ediyorum" diye devam etti.


"İstanbul'da kendime ait bir evim yok, Malatya'da ise dikili bir ağacım var"

7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Onur Ödülü'nü alan sinema sanatçısı Halil Ergün, adına dikilen kayısı fidanının büyük anlam taşıdığını ifade etti. Ailesinin de çiftçi olduğunu dile getiren Ergün; "Hem adıma yaşayacak olan bu fidandan dolayı hem de aldığım Onur Ödülü'nden dolayı çok duygulandım ve gururlandım" dedi.

Festivalde yine Onur Ödülü alan ses sanatçısı Belkıs Özener, festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, Malatya'da olmaktan çok mutlu olduğunu, böyle ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özener; "İstanbul'da kendime ait bir evim yok ama artık Malatya'da dikili bir ağacım var" diye konuştu.