Amerikalı Türk hayranı çıktı

Amerikalı Türk hayranı çıktı
AMERİKA’da yaşayan Abdu Hury, Türkiye’nin Amerika ve birçok ülkeye koronavirüs salgını sonrası yaptığı yardımlardan dolayı çok gururlandı için Türkiye adına Amerika’da Müslümanlara Ramazan boyunca yardımlar yaptı. 

Haber:MEHMET AL
Alanya'da  evi bulunan Hury, Türkiye’yi ve Alanya’yı çok sevdiğini söyleyen Amerika Birleşik Devletleri’nde Seattle’da yaşayan aslen Eritreli (Habeşistan) 62 yaşındaki Abdu Hury, tam bir Türkiye aşığı. Evli 2 çocuk babası Hury, 35 yıldır Amerika’da yaşıyor ve kasaplık yapıyor. Türkiye’yi çok sevdiği için bir sene önce Alanya’dan da bir ev alan Hury, tatillerini burada geçirmek istiyor. 

“TÜRKİYE’NİN YARDIMLARINDAN SONRA BEN DE ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA KARAR VERDİM”
Ramazan ayında 30 gün boyunca evsizlere yardım ederek onlara yemek veren Hury, Türkiye’nin koronavirüs sürecinde birçok Avrupa, Asya ülkesi ve Amerika’ya yardım ettiğini gördüğü zaman çok etkilendiğini söyledi. Aracını birçok Türk Bayrağıyla süsleyen Hury, üzerinde Türk Bayraklı tişörtlerle yemek dağıtıyor. Türkiye için dağıtılan yemekleri alan insanlar da hem Türkiye’ye hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyor. Türkiye aşığı Hury, “Türkiye'nin bir numaralı favori lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı izledikten sonra  Müslümanlar için Avrupa ve ABD dahil 74'den fazla ülkeye yardım gönderdim. Aslında yaptıklarından etkilenmiştim ve üzerime düşeni yapmaya karar verdim” dedi.

“TÜRK HALKININ SICAK KARŞILAMA VE CÖMERTLİĞİNE HAYRAN KALDIK”
Türkiye’ye olan sevgisinin nasıl başladığını da anlatan Hury, “Arkadaşım ve ben yaklaşık üç yıl önce bir arkadaşımıza yardım etmek için Türkiye'ye gittik. İlk bakışta güzellikler ve Türk halkının sıcak karşılama ve cömertliğine hayran kaldık. Bize hayatımızın en iyi zamanını yaşatan ve sadece bir arkadaş değil, bir kardeş olan Alanya'daki Yakup ile tanıştık. Onunla en sevdiğim şehir olan Çınarcık Yalova'ya o yıl boyunca yardım yaptık” diye konuştu. 

“ARKADAŞLARIMI TÜRKİYE’DE YATIRIM YAPMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUM”
Arkadaşlarının Türkiye’nin farklı şehirlerinden ev aldığını da ifade eden Hury, onları burada yatırım yapma konusunda da ikna ettiğini söyledi. Hury, Türk halkının kendilerine kucak açtığını belirtirken şunları söyledi; “Arkadaşlarımızdan biri Çınarık'ta beş katlı bir otel inşa ediyor ve Afrika'ya bir Türk ürününün ihracatını başlattı. Bu şekilde birçok arkadaşımız da İstanbul, Çınarcık ve Trabzon'da mülk satın aldı. Kendi toplumumuzu tüm Türkiye'de yatırım yapmak konusunda teşvik ediyorum ve orada mevcut olan kazançlı fırsatı öneriyorum. Kucak dolusu sevgiyle karşılandığımız ve bize her konuda yardımcı olan birçok Türk ailesiyle tanıştık. Yatırım yapmamız için umut ve cesaret veren bazı önemli insanlarla tanıştık.”

“AMERİKAN HALKI TÜRKİYE VE LİDERİNİN NELER YAPTIĞINI GÖRMELİ”
 Ramazan boyunca özellikle Amerika’daki Müslümanlara yardım eden Hury, oradaki insanların Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın neler yaptığını görmelerini istediğini söyledi. Hury, “Türk halkını seviyor ve saygı duyuyorum. Bu yüzden Türk bayraklı tişört giyiyorum. Amerikan halkına Türkiye'nin ve liderinin birinci öncelikte neler yaptığını fark ettirmem gerekiyor” dedi.
Hury ayrıca yakın zamanda Türkiye’de bir de cami yaptırmak istediğini söyledi.