Sevgi İzi Etkinlikleri Devam Ediyor

Sevgi İzi Etkinlikleri Devam Ediyor
Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent ve Gençlik Meclis’lerinin başlatmış olduğu Sevgi İzi Projesinin etkinlikleri devam ediyor.

Alanya Tiyatrosundaki engelli bireylerin sergilediği Küçük Prens oyuncuları Sevgi İzi ile tanıştılar. Minik oyunculara Sevgi İzi gönüllüsü Nordic Tattoo sahibi Mehmet Kaçmaz’ın işletmesinde Sevgi İzi yapıldı.

HEDEFİMİZ SEVGİ İZİ OLMAYAN ENGELLİ BİREY KALMAMASI
Sevgi izi; Alzheimer hastası olan, zihinsel engelli olan ya da benzer hastalıkları olan kişilerin, bir anda ortadan kaybolması problemini ortadan kaldırmak adına geliştirilmiş bir uygulama. Özellikle bu kişilere bakmanın zor olması nedeniyle başlatılmış bir uygulama; bu kişiler beklemediğiniz bir anda, hiç fark edemeyeceğiniz bir şekilde ortadan kaybolabilirler. Bu gibi durumlarda, sevgi izi sayesinde kaybolan kişiyi bulmanız çok daha kolay bir hal alıyor. Özellikle de kaybolan kişi kendini anlatamayacak durumdaysa sevgi izi daha fazla anlam kazanıyor. Tüm tehlikelere açık olan bu kişileri; dışarıda korumak ve kendilerini ifade edemediği için anlaşılmalarını sağlamak adına sevgi izi oldukça önemli.