Lale Parkına Yeni Heykeller

Lale Parkına Yeni Heykeller
Alanya Belediyesi Atatürk Anıtı yanında bulunan Lale Bahçesi Parkı’nda yeni bir düzenleme yaptı. 13. Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu’nda ortaya çıkan 11 eser, Lale Bahçesi Parkı’na konularak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Atatürk Anıtı Alanya Belediye Binası karşısında bulunan Lale Bahçesi Parkı’nda bulunan eski heykeller kaldırılırken yerine 13. Alanya Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu’nda ortaya çıkan eserler konularak sergilenmeye başlandı. Bir haftadır parkta çalışmalarını sürdüren Alanya Belediyesi’ne bağlı ekipler, lale, sümbül ve nergis soğanı ekimi, bahçe düzenlemesi, ışıklandırma ve süsleme çalışmalarının ardından parkta bulunan heykelleri de değiştirdi.

HEYKELLERE ÖZEL TAŞ YOL YAPILDI

Yıllardır alanda bulunan ve bazıları çürüyen metal heykelleri kaldıran Alanya Belediyesi, bunların yerine heykel sempozyumunda ortaya çıkan ahşap heykelleri yerleştirdi. Ayrıca Lale Bahçesi Parkı’nda taştan yollar yapılarak hem parka estetik bir görüntü kazandırıldı hem de ziyaretçilerin heykelleri daha rahat inceleyebilmesi sağlandı.

Alana ekilen lale, sümbül ve nergis soğanlarının Mart ayında açmasıyla birlikte park yeni bir görünüme kavuşacak.