Geleneksel Alanya Evleri Kızılkule'de Sergileniyor

Geleneksel Alanya Evleri Kızılkule'de Sergileniyor
Alanya’nın kimliğini teşkil eden ve önemli kültür miraslarından biri olan Geleneksel Alanya Evleri, Kızılkule’de açılan sergiyle ziyaretçilere tanıtılıyor.

Alanya Belediyesi, tarihi ve kültür mirasına sahip çıkıyor.  16. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin de teması olan Geleneksel Alanya Evleri, ziyaretçiler ve Alanya hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için Kızılkule’de sergilenmeye başladı.

ALANYA BELEDİYESİ KÜLTÜRÜNÜ KORUYOR

Alanya’nın kültürel mirasına çalışmalarıyla sahip çıkan Alanya Belediyesi, Geleneksel Alanya Evleri’ni koruyarak bu önemli mirasın gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor.

19.yüzyıl sonu 20.yüzyıl başlarına tarihlenen geleneksel Alanya evleri yapım teknikleri ve mimari detayları ile dikkat çekiyor. Alanya Belediyesi’nin kültürel mirası koruma kapsamında yaptığı çalışmalar, Tarihi Kentler Birliği tarafından birçok kez ödüle layık görüldü. 205 adet geleneksel sivil mimarlık örneğinin bulunduğu Alanya’da, Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi, Alanya Belediyesi Kültür Evi ve Herbaryum, Alanya Kalesi Geleneksel El Sanatları Merkezi Sandık Emini Kayhanlar Evi ve Hasanağalar Konağı Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen arasında.

Tarihi Kızılkule içerisinde açılan sergide bugüne kadar tespit edilen evler ve yapıları, mimari özellikleri, restorasyondan önceki ve sonraki halleri ziyaretçilere görsel olarak sunuluyor. Geleneksel Alanya Evleri sergisi, Ekim 2016 tarihine kadar Kızılkule’de devam edecek.