El Sanatları Sergisi Bugün Açılıyor

El Sanatları Sergisi Bugün Açılıyor
Alanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Ebru ve Kat’ı Sanatı ile Muz Lifinden ürünlerin yeraldığı özel bir sergi düzenliyor.

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek serginin açılışı bugün saat 14.00’te Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

EV HANIMLARININ EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan el sanatları atölyesi kursiyerlerinin ürettiği Ebru Sanatı, Kat’ı Sanatı ve Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma – Muz Lifi Projesinin bir birinden değerli el emeği göz nuru eserleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

YÜCEL’DEN  DAVET
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarın bugün 14.00’te AKM’de düzenlenecek sergiye, tüm vatandaşları davet ederek, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde  ev hanımlarının istihdamına ve ev ekonomisine katkılarına yönelik 13 alanda toplam 21 kurs açtık. 2015 yılında 265 kursiyerimiz bu kursları tamamladı. 2016’da da kurslarımız devam ediyor.  Hanımeller1, Hanımeller2(Toplum Merkezi) ve İpekeller Atölyesi ile Cikcilli, Mahmutlar ve Çıplaklı atölyelerinde verilen kurslara katılan kursiyerlere, tercih ettikleri alanda beceri kazandırdık;  üretim yapmalarına olanak sağladık. Aynı zamanda çeşitli etkinliklerde de bu ürünleri sergilemelerini teşvik ettik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında açılacak sergide ise Ebru Sanatı, Kat’ı Sanatı ve Muzdan Sanata Hayalden -Tasarıma atölye çalışmalarında üretilen el emeği göz nuru eserleri sergileyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.