EFSANE FİLMİN YÖNETMEN VE YAPIMCISI "PLATFORM" DA BİRARAYA GELDİ

EFSANE FİLMİN YÖNETMEN VE YAPIMCISI "PLATFORM" DA BİRARAYA GELDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ilki gerçekleştirilen Malatya Film Platformu'nun etkinlikleri başladı.
 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Malatya Film Platformu; yapım atölyeleri, söyleşiler, paneller ve masterclass etkinlikleriyle, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yapımcı ve yönetmenlere ev sahipliği yapıyor.

12 Kasım Pazar günü Anemon Hotel'de ilki gerçekleştirilen etkinlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok ses getiren 1998 yapımı 'American History X / Geçmişin Gölgesinde' filminin yönetmeni Tony Kaye ve filmin yapımcısı John Morrissey deneyimlerini paylaşmak için "Ustalık Sınıfı"nda bir araya geldi.

İkili platform kapsamında deneyimlerini yapımcılar, yönetmenler ve sinema yazarları ile paylaştı.

Türk sinemacılarına çok saygı duyuyorum ve onlarla fikir alış verişi yapmaktan çok mutlu oluyorum" diye sözlerine başlayan John Morriessey; "Televizyon dizilerinin sinemayı öldürdüğünü düşünmüyorum. Eğer anlatacak bir hikayeniz varsa o hikaye sizi çok yukarıya taşıyacaktır." diye konuştu.


Tony Kaye ise konuşmasına ustalık sınıfına katılanlara anlamlı bir şarkı söyleyerek "Hoşgeldiniz" dedi.

Herkesin kendisine inanması gerektiğini dile getiren Kaye; "Karmaşık bir yapım var, 65 yaşındayım. Kendime inanma sürecim yeni başladı. Sürekli bir deneyim yaşıyoruz. Bu deneyimler de çok kıymetli" diye konuştu.