Antalya Expo 2016 Antalya’nın İlk Günü Renkli Etkinliklerle Geçti

Antalya Expo 2016 Antalya’nın İlk Günü Renkli Etkinliklerle Geçti
Expo 2016 Antalya'nın ilk günü renkli etkinliklerle geçti'ÇİÇEK ve Çocuk' temasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan EXPO 2016 Antalya'nın ilk günü renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.
Expo 2016  Antalya"nın ilk günü renkli etkinliklerle geçti

"ÇİÇEK ve Çocuk" temasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan EXPO 2016  Antalya"nın ilk günü renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. EXPO 2016  Antalya kapsamında  Japon ve  İtalya bahçelerinin açılışı gerçekleştirildi.

22 Nisan"da devletin zirvesinin katılımıyla resmi açılışı gerçekleştirilen EXPO 2016  Antalya, bugün ilk ziyaretçilerini ağırladı. Sergi alanında düzenlenen ilk etkinlik EXPO 2016  Antalya"nın resmi katılımcılarından  Japonya"nın dış ve iç mekandaki bahçe açılışları oldu.

JAPONYA İKİ BAHÇE BİRDEN AÇTI

Bahçe açılışı Japonların kendine has seremonisiyle gerçekleştirildi. Açılışa  Japonya"dan bakanlık temsilcilerinin yanı sıra AIPH eski Genel Sekreteri Shinya Wada ile  Japonya"nın  Ankara Büyükelçiliği ortaelçisi Takahiko Katsumata da katıldı.

Japonya"ya özgü çiçeklerin yer aldığı  Japon İç Bahçesi"nin açılışında konuşan  Japonya"nın  Ankara Büyükelçiliği ortaelçisi Takahiko Katsumata, iç mekan bahçesinde  Japonya"nın geleneksel mimarisini  Japon çiçeklerle harmonize ettiklerini söyledi. Katsumata, Antalyalı ve tüm dünyadan gelen misafirlere bunların tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

TÜRK HALKINA TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Türkiye"nin 1990 yılında "Çiçek ve Yeşil" temasıyla Osaka"da düzenlenen EXPO"ya katılım gösterdiğini hatırlatan Katsumata, aradan geçen 26 yılın ardından,  Türkiye"deki bu EXPO"ya katılmaya karar verdiklerini belirterek, "Bu katılım  Türkiye ile  Japonya arasındaki derin gönül bağının nişanesidir. Son derece önem veriyoruz EXPO"ya. Uluslararası bahçecilik kültürüne biz de bu şekilde katkı sunmak istiyoruz. Bu bizler için son derece önemli bir organizasyon. Tüm Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

İTALYAN ROMANTİZMİ EXPO 2016 ANTALYA"DA

İtalya"ya özgü çiçek ve bitkilerin yer aldığı İtalyan Pavyonu ise  İtalya"nın  Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İtalyan  Ankara Büyükelçiliği  Ekonomi ve Ticari Müşaviri Francesco Varriale,  İtalya"nın  Antalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Müdürü,  İtalya Ülke Komiseri ve EXPO 2016  Antalya Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Aniello Musella ve İtalyan Pavyonu Mimarı Marco Servalli"nin katılımıyla açıldı. "Böyle önemli bir sergide bulunmamız onur verici" diyen Büyükelçi Luigi Mattiolo,  Antalya"nın uluslararası etkinliklerde yer almasının kendileri için de önemli olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİLERE İTALYAN LEZZETLERİ SUNULDU

Büyükelçi Mattiolo,  İtalya"nın EXPO 2016"ya katılımının İtalyan turistlere hem EXPO 2016  Antalya"yı görmeleri hem de  Antalya"yı ziyaret etmeleri için bir çağrı anlamı taşıyacağını ifade etti. 970 metrekarelik alana kurulan  İtalya bahçesinde servi ağacından limona, begonyadan gül çeşitlerine kadar pek çok bitki ve çiçek bulunuyor. Bahçe içerisine oluşturulan, Rönesans dönemi bahçelerinden alıntı, romantik gizli bahçe de dikkati çekiyor. Katılımcılara İtalyan lezzetleri ikram edilerek, bahçe gezdirildi.

BAKAN ÇELİK SUDANLI BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

EXPO 2016  Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik, VIP binasında  Somali Ticaret ve Sanayi Bakanı Abdirashid Mohamed Ahmed ve  Somali Ülke Komiseri Yusuf  Ahmed Hassan ile görüştü.

AIPH BAŞKANI OOSTEROM ALANI GEZDİ

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom da alanın ziyaretçileri arasındaydı. Alanda Çok güzel bahçeler, sergiler ve etkinlikler olduğunu söyleyen Oosterom, "Çocuklar için, doğa ve dünya adına çok sevdim. EXPO"nun zaten gelecek nesiller için çok güzel bir teması var. Çocukları doğayla birleştirmek bu çok önemli. Ailelerde gördüğüm kadarıyla burada çok eğleniyor. Bu çok önemli ve güzel EXPO adına. Gördüğüm ve karşılaştığım herkes çok mutlu" dedi.