Yiğit: "Tekstil tezgahları kapalı"

Yiğit: "Tekstil tezgahları kapalı"
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun pazar yerleriyle ilgili yaptığı son açıklama üzerine gözler yeniden Alanya’daki kurulan pazar alanlarına çevrildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, bu dönemde tekstil pazarlarının kapalı olacağını söyledi.

Vali Münir Karaloğlu, pazar yerlerinde kurallara uyulmadığını, bu yüzden tedbirlerin arttırılacağını söyledi. Vali Karaloğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Defeatle uyarmamıza rağmen pazaryerlerinde sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyulmadığını üzülerek görmekteyiz. Bundan böyle, pazar yerlerimizde korona virüs tedbirlerimizi artırıyoruz. Bu süreçte, pazarlarımızda, sebze, meyve, tahıl, bakliyat ve temizlik malzemesi dışında herhangi bir ürün satmayalım. Tezgah mesafesinin en az üç metre olmasına, müşteri sayısının esnaf sayısının iki katını geçmemesine, maskesiz alışveriş yapmamaya, pazar esnafımızı ve vatandaşlarımızı sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Bunun için kolluk kuvvetlerimiz ve zabıtamız görev başında olacak ancak, lütfen hepimiz özdenetimimizi yapalım; hem kendimizi hem de birbirimizi koruyalım” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞIN ÜRÜNLERİ SEÇMESİNE İZİN VERİLMİYOR’
Alanya Belediyesi ile yaptıkları işbirliğiyle Pazar yerlerinde alınan bütün önlemleri denetlediklerini belirten Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, “Pazar yerlerinde maske, eldiven ve kolonya dağıtımına devam ediyoruz. Maskesiz kesinlikle Pazar alanlarına vatandaş alınmıyor. Bütün pazarcılarımızda maske ve eldiven var. Vatandaşa ürünler seçtirilmemeye çalışıyor ancak ürünlerini seçerek almak için ısrar eden vatandaşlara mutlaka eldiven veriliyor. Pazar alanlarında giriş çıkış vardiyalı şekilde devam ediyor. Kalabalıklaşmanın önüne geçiyoruz” dedi.

‘TEKSTİL TEZGAHLARI KAPALI’
Koronavirüs salgını sonrası alınan son önlemler neticesinde Pazar yerlerinde bir süre sadece gıda ve temizlik tezgahlarının açık olacağını belirten Yiğit, “Tekstil tezgahlarımız bir süreliğine kapalı. Zaten sezon da başlamamıştı. Bu nedenle tekstil tezgahlarında yoğunluk yoktu. Son yapılan düzenlemeye göre o tezgahlar bir süreliğine kapalı kalacak. Gıda tezgahlarındaki önlemlerimizi de aldık. Sergilerin arasındaki mesafe 3 metre olmak üzere açıldı. Pazarcı arkadaşlar maskesiz ve eldivensiz kesinlikle satış yapmıyorlar. Zabıta ekiplerimiz Pazar alanlarındaki denetimi sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.