Yasaklar kalktı! Yeni dönem resmen başladı

Yasaklar kalktı! Yeni dönem resmen başladı
Türkiye bugünden itibaren ‘Yeni Normal’e geçiyor. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırılıyor. Ancak maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmek şart.

Restoran, kafe, çay bahçeleri, spor salonları, plajlar yeniden açılıyor, kamu normal mesaiye dönüyor. Şehirlerarası seyahat kısıtlaması kalkarken, THY de iç hat seferlerine başlıyor. Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkiledi.

Pandemiye karşı alınan önlemler kapsamında 2.5 aydır süren kısıtlamalar virüsün etkisini yavaş yavaş yitirmesiyle kaldırılıyor. Eski hayatımıza dönüş, ‘Yeni Normal’ diye tabir edilen dönemle bugün itibariyle başlıyor. Ancak virüs tamamen yok olana kadar önlemlerle yaşamayı sürdüreceğiz.

İşte bugün itibariyle hayatımızda yaşanacak değişiklikler:

- 15 şehir için getirilen seyahat kısıtlaması son buluyor.

- Restoran, lokanta, kafe, kıraathane, pastane, çay bahçeleri açılacak. Eğlence ve nargile mekanları kapsam dışında olacak.

- Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar da kaldırıldı. Spor salonları, spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, 24.00’e kadar hizmet verebilecek. Spor salonlarındaki buhar banyosu ve sauna bölümleri kapalı kalacak. Halı sahalar, tenis kortları da faaliyete geçiyor.

- Plajlar, müzeler, milli park ve bahçeler, belirli kurallar çerçevesinde faaliyete geçiyor.

- Sokağa çıkma yasağına tabi olan çocuk ve gençler; aile büyükleriyle birlikte kreş/gündüz bakımevlerine gidebilecek, seyahat edebilecek.

- Kreşler ve gündüz bakım evleri açılıyor.

- Hayvan satış yerleri bugün, hipodromlar ise 10 Haziran’dan itibaren faaliyete geçecek.