Uluslararası Sempozyum Alanya'da Yapıldı

Uluslararası Sempozyum Alanya'da Yapıldı
Kısa adı ALKÜ olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin düzenleyicileri arasında olduğu 3. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (ISEM2016) ve destek verdiği 4. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu (ISITES2016) ile adını uluslararası platformda duyurdu. Uluslararası Sempozyum ise Alanya'da Yapıldı
Alanya'da Wome Deluxe Hotel'de 4-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen ISEM2016 ile 3-5 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ISITES2016 Sempozyumları, bilim camiasını Alanya'da buluşturdu. ALKÜ’ nün destek verdiği ve Akademik Platform, Sakarya Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve University of Pecs tarafından düzenlenen ISITES2016 ile düzenleyicileri arasında ALKÜ'nün yanı sıra Uluslararası Saraybosna Üniversitesi,  Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), Akademik Platform, Çevre Vakfı ve Sakarya Üniversitesi’nin de olduğu ISEM2016 sempozyumları başarılı şekilde tamamlandı.
ISITES2016'da 193, ISEM2016'da ise 137 bilimsel bildiri sunuldu. Sempozyumlara bildiri sahipleri başta Bosna-Hersek, İran, Pakistan olmak üzere 10 farklı ülkeden aileleri ile birlikte katılım sağladı. ISEM2016'da toplam 23, ISITES2016'da ise 35 oturum gerçekleştirildi. 
Her iki sempozyumun açılışında da açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ülkemizin değişik illerinden ve yurt dışından gelen katılımcıları Alanya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek hem Alanya, hem de ALKÜ hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.
ISITES2016 Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nda, özellikle mühendislik ve temel bilim insanları, uluslararası düzeyde karşılıklı deneyimlerini paylaşarak sempozyum boyunca alanlarında son gelinen teknolojik gelişmeleri tartıştılar.
“BU SEMPOZYUMA ÖNEM VERİYORUZ”
ISEM20016 Sempozyumu’nun açılışına ev sahibi olarak ALKÜ Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, akademisyenler ve davetliler katıldı.
Sempozyumun açılışında söz alan Rektör Pınarbaşı; “Bu Sempozyum vesilesiyle sizleri güzel Alanya’mızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak adına çevre konusunun insanlık için çok önemli bir yere sahip olduğu bilinciyle bu Sempozyuma değer veriyoruz.” dedi. Hz. Muhammet (sav)’in “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki ağacı dikiniz” Hadis-i Şerifini davetliler ile paylaşan Rektör Pınarbaşı konuşmasının devamında “Umut ediyorum ki bu sempozyum çevre ve ahlak bilincinin geliştirilip yerleştirilmesi konusunda verimli ve başarılı veriler ortaya koyacaktır.” diye konuştu.
Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp de konuşmasında bu organizasyonların Alanya’da gerçekleştirilmesi konusunda çaba gösteren Rektör Pınarbaşı’na teşekkür ederek, uluslar arası düzeyde gerçekleştirilen bu tür organizasyonların arttırılması konusundaki temennilerini ifade etti.
ISEM2016 Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu sadece sorunların ifade edilip geçildiği bir data gösteriminin ötesinde temel ahlaki perspektiften de bakılarak, çevresel sorunların teknik, iktisadi ve sosyal alanlardaki uzmanların birlikteliğinde tartışılacağı ender bir uluslararası platform olma özelliğini taşıyor.


SEMPOZYUMLAR DEVAM EDECEK
3 gün süren her iki sempozyumun da ilk iki günü bilimsel makalelerin sunulması ve tartışılması ile geçti. Üçüncü gün ise sosyal programlar ile geçti ve bu kapsamda Alanya, Side ve Manavgat gezileri gerçekleştirilerek katılımcılara bölgemiz tanıtılmış oldu.
Sempozyumların ardından değerlendirmelerde bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, 2 uluslararası sempozyumun Alanya'da gerçekleştirilmiş olmasının hem Alanya'nın hem de yeni bir üniversite olan ALKÜ'nün yerli ve yabancı katılımcılara tanıtımı için çok önemli olduğunu belirterek, bundan sonra da sempozyumlar düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.