Tutuklanan Futbol Takımının Sahibi, Fas'a İade Edilmeyi Bekliyor

Tutuklanan Futbol Takımının Sahibi, Fas'a İade Edilmeyi Bekliyor
Tutuklanan futbol takımının sahibi, Fas'a iade edilmeyi bekliyorHOLLANDA'da sahibi olduğu amatör ligdeki Magreb futbol takımının devre arası kampı için geldiği Antalya'da hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle geçen şubatta tutuklanan Fas uyruklu Najim El Houati, Fas'a iade işlemi için Bakanlar Kurulu onayı bekliyor.

Tutuklanan futbol takımının sahibi, Fas"a iade edilmeyi bekliyor

HOLLANDA"da sahibi olduğu amatör ligdeki Magreb futbol takımının devre arası kampı için geldiği Antalya"da hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle geçen şubatta tutuklanan Fas uyruklu Najim El Houati, Fas"a iade işlemi için Bakanlar Kurulu onayı bekliyor.

Hollanda"dan sahibi olduğu futbol kulübünün sporcularıyla birlikte kamp için geçen 16 Şubat"ta Antalya"ya gelen Fas uyruklu 51 yaşındaki Najim El Houati, Fas"ta 2008, 2009 ve 2010 yıllarına ilişkin uyuşturucu ticaretiyle ilgili hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. "Uluslararası düzeyde komplo örgütü kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından aranan Najim El Haouati, mahkemeye sevk edildi. Antalya 5"inci Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Najim El Houati, hakkında arama kararı olan kişinin kendisi olmadığını iddia etti. Kendisinin 1965 doğumlu olduğunu, arama kararı bulunan kişinin ise 1956 doğumlu olduğunu söyleyen Najim El Haouati, Ben bir an önce Fas ülkesine gidip yargılanmak istiyorum. Vakit kaybetmek istemiyorum dedi. El Haouati"nin serbest bırakılma talebini mahkeme kabul etmedi.

Fas"la suçluların iadesi ve ceza işlerinde karşılıklı adli yardım anlaşması uyarınca iade edilmek üzere tutuklanan Najim El Houati"nin iade işlemleri için yazışmalara başlandı. 16 Mart günü avukatları Muhammed Göl ve Aysun Songur ile birlikte mahkemede tekrar ifade veren Najim El Houati, bir an önce iade işleminin yapılmasını istediğini söyledi. Avukatları da müvekkillerinin iade işlemi gerçekleşinceye kadar adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

12 Nisan günü tutukluluk incelemesi yapan mahkemede müvekkilinin tahliye talebini yineleyen avukat Aysun Songur, Tercüme edilen mahkeme kararlarında müvekkilimin doğum tarihi ile aranan kişinin doğum tarihi ve kimlik bilgileri arasında uyum yoktur. Kaldı ki müvekkilim aranan kişi olsa bile Fas Morocco kanunlarına göre işlediği iddia edilen suça ilişkin cezanın zaman aşımı süresi dolmuştur. Müvekkilimin tutuklu kalması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında da hak ihlalidir. Ayrıca Fas ülkesinden müvekkilimin işlediği iddia edilen suç tarihi ve bu suça ilişkin zaman aşım koşullarının oluşup oluşmadığının sorulmasını talep etmekteyiz dedi. Ancak mahkeme tutukluluğun gözden geçirildiği duruşmada da Najim El Houati"nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Avukat Aysun Songur, iade kararının Bakanlar Kurulu"ndan onaylanarak uygulanmasını beklediklerini belirterek, Kararı temyiz bile etmedik. Çünkü müvekkilim iade işleminden sonra Fas"ta beraat edip tahliye edileceği belli olduğu için bir an önce Bakanlar Kurulu"nun kararını bekliyor dedi.