TURSAF'tan Adana Çıkarması

TURSAF'tan Adana Çıkarması
Sağlık Turizmi Alanya’dan Yönetilecek. Tüm illeri kapsayan ve 14 derneğin bir araya gelerek tek çatı altında toplandığı TURSAF’ın yönetimi Alanya’dan yürütülecek.Başkanlık Alanyada kaldı.
Sağlık Turizmi Alanya’dan  Yönetilecek. Tüm illeri kapsayan  ve  14 derneğin  bir araya gelerek tek çatı altında toplandığı TURSAF’ın  yönetimi   Alanya’dan  yürütülecek.Başkanlık Alanyada kaldı. TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan  Adana’da gerçekleştirilen İslam  Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4. Olağan Çalıştay’ında  gerçekleştirilen  toplantı sonrasında  bir kez daha  başkan seçilerek güven tazeledi.  Yeni yönetim kadrosuyla yeni işlere imza atmaya hazırlanan  Dr. Tevfik Yazan sağlık turizminde  emin adımlarla  ilerlemeye devam ediyor.Tüm Türkiye'yi  temsil  eden bu oluşumda yönetim kurulunda  Alanya 'dan 2 kişi yer aldı. Yönetim kurulu Başkanı olarak Dr. Tevfik Yazan ve   Yönetim Kurulu Genel Sekreteri  Ahmet Girgin  3 yıl  boyunca  yönetim kurulunun ortak kararıyla yeniden seçildi. Sağlık turizminde  Türkiye’nin hakettiği payı alması  için çalışmalarına aralıksız devam eden  TURSAF,  Adana’nın ev  sahipliğinde büyük bir katılımla İslam  Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4. Olağan Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya  Cumhurbaşkanı  Strateji  Daire Başkanlığı  Sarper Taşdemir , Ak Parti  Adana Milletvekili  Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana Valisi  Mahmut Demirtaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan , Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Adana  Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe , Adana Büyükşehir Belediyesi  Ak Parti Grup Başkanı  Ozan Gülçatı, akademisyenler  , dernek üyeleri ,sağlık turizmi ve turistin sağlığıyla ilgilenen seyahat acentaları ve asistan firma temsilcileri katıldı. Çalıştaya ilgi oldukça büyüktü.
SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEF 2023
TURSAF  Başkanı Dr. Tevfik Yazan  Sağlık  Turizminin katma değeri en yüksek olan sektör olduğunu söyledi.Dr. Tevfik Yazan; “Sağlık  turizmi katmadeğeri  en yüksek ve masrafı az olan bir sektördür.Ülkemizi    tedavi amacıyla ziyaret edenlerin sayısı hergeçen gün artmaktadır. Dünya’da Sadece medikal turizm nedeniyle 10 milyondan fazla insan seyahat etti. Geçen yıl sadece Medikal Turizmden ise 100 milyar doları aşan  bir bütçe oluştu. Sağlık turizmi  stratejik  bir  sektördür. Bu stratejik sektörden aldığımız paya  gelirsek  sayı  olarak dünyada  5  Ülke içerisindeyiz.  Almanya  ,Amerika , Tayland , Hindistan ile birlikte Türkiye’de ilk  5’ in içerisinde yer almaktadır. Ancak bu sektörden  aldığımız paya baktığımızda ise  oranlar malesef bu şekilde   değildir.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  koyduğu hedefler doğrultusunda 2023 yılında sağlık turizminde  2  milyon kişi ve  20 milyar dolar bütçe  elde edilmesi hedeflenmektedir. Bizlerde bu hedef doğrultusunda  TURSAF olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.Hiç birimiz  hepimiz kadar  iyi olamayız düşüncesiyle  federesyon çalışmalarımıza  başladık. Tüzel kişiliğimizi  kazandık.   Hepimiz ülke menfaatlari için elimizi taşın altına koymaya hazırız “. dedi.  

TEK DÜŞÜNCE TEK HEDEF
Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkan Dr.ı Halis Bayrak ise  toplantıda yaptığı konuşmasında;”   Dünya’da ve Türkiye’de Sağlık Turizmini TURSAF ile birlikte daha ileriye nasıl götürebiliriz ve taşıyabiliriz düşüncesiyle  yola  çıktık. Hepimizin tek düşüncesi tek hedefi Ülkemizin Sağlık Turizminden hakettiği payı almasını sağlayabilmektir. “dedi.  Dr. Halis Bayrak  TURSAF olarak ülke menfaatleri için bizde varız dedi. 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında asırlardır çok şeyin değiştiğini ancak sağlık arayışının değişmediğini, bunun da sağlık turizmini geliştirdiğini söyledi. Demirtaş;"Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında güzel gelişmeler olmaktadır. Buda  Türkiye'nin,  Avrupa ve Ortadoğu'da bir çekim merkezi haline dönüştüşmesine neden olmaktadır. Dedi.Daha sonra Dernek üyeleri Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayına hazırlık aşamalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.