Toklu " bu davada koltuk sevdası yok"

Toklu " bu davada koltuk sevdası yok"
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, yeniden güven tazeledi.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Alanya Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen ve İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun tek aday olduğu kongreye AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya milletvekilleri Tuğba Vural Çokal,  İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Kemal Çelik, Atay Uslu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede sonra divan oluşturuldu. Kongrede divan başkanlığını AK Parti 22. ve 24. Dönem Burdur  Milletvekili Alim Tunç yaptı. 

"BU DAVADA KOLTUK SEVDASI YOK"

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, "2017'deki kongredeki kalabalığı, şevki görmek isterdik ama tüm dünyada etkisini gösteren pandemi nedeniyle kısıtlı bir şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Bizler saha çalışmasında gördük ki kongreye gelemeyenlerin gönlü burada. 2017'de göreve geldiğimizde başladığımız çalışmaları bugün buraya kadar getirdik. Bugüne kadar teşkilat,  meclis üyeleri gençlik kolları ile Alanya'yı karış karış taradık. En önemlisi de halkımızın gönlüne girmek için çalıştık. 2018'de seçimde bunun karşılığını aldık. 2019'da Cumhur İttifakı'nın ruhu içerisinde adayımızla omuz omuza çalıştık. Erdoğanın hedef çizdiği 2023-2053 2071 hedefi için Alanya'da çalışacağız. AK Parti'de kongreler nöbet değişimidir. Görev süremiz boyunca güzel işlere imza attığımız arkadaşlara can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu davada koltuk yarışı yok. Hizmet sevdası var. Teşkilat olarak şehrimize hizmet etmenin gururumu yaşıyoruz. Bizler ilçemiz için yapılan projelerin içinde olduk. Alanya'ya sahip çıktık. Çıkmaya da devan edeceğiz" dedi. 

"2024'TE BÜYÜKŞEHİRİ ALACAĞIZ"

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Bizim tüm kongrelerimiz bayram havasında geçer. Partimiz ilk kurulduğunda yüzde 21 olan oy oranı yüzde 47'ye geldi. İnşallah 2024'te büyükşehir belediyesini sizlerin gayretleriyle kazanacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hasta. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Büyükşehiri niye istiyoruz?  Bir buçuk yıl oldu. Büyükşehir belediyesi bir tane çivi çakılmadı. Yaptıkları işçileri işten çıkarmak, suya yüzde 54 zam yapmak ve demagoji yapmak. Alanya'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu millet kimi seçeceğini çok iyi biliyor. Burada çok başarılı bir ilçe başkanımız var. Toklu'ya başarılar diliyorum" diye konuştu. 

"SİZLERİN EMRİNDEYİZ"

Vekiller adına konuşan İbrahim Aydın ise,  "Alanya bir okul. 3 yıl önce de güzeldi. 18 yıllık iktidarımızda vaadilenlerin tamamı gerçekleştirildi. Burada Gezi Olayları'ndan başlayıp ülkemiz birçok cephede savaştı. 2015'te Cumhur İttifakı kuruldu. Biz dimdik ayakta duracağız. Erdoğan ve Devlet Bahçeli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber sizlerin emrindeyiz" ifadelerini kullandı.  

"TRENDEN İNMEYENLERLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Kongreye telekonferansla katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise,   "Gönül isterdi ki orada olalım. Alanya'da ara ara gelip toplantılar yaptık ama pandemi sürecinde teşlilatlarımızla bir araya gelemedik. Sizleri çok özledim. 18 yıldır sizler ve Erdoğan öncülüğünde  Antalya ve Alanya'mıza güzel hizmetlerimiz oldu. Ankara'da Antalya'ya hizmetlerin gelmesi için milletvekillerimiz gayretleri var. Kongreler her zaman yenilenme ve tazelebinmedir. Alanya'da bu yenilenmeyi her zaman gördüm. Alanya'da vefa duygusunu her zaman güçlü bir şekilde  yaşatıyoruz. Trenden inmeyen arkadaşlarımızla birlikte yola devam ediyoruz, devam edeceğiz. Budadan özellikle kadın kollarına özellikle teşekkür ediyorum. Teşkikata enerji katıyorlar.Yine gençlere teşekkür ediyorum. İlçe teşkilatı Toklu başkanlığında çok güzel çalışmalar yaptı. İlçe teşkiltı onun başkanlığında yola devam etmesi için teveccüh gösterdi. Ben de bu teveccühe haddim olmayarak katılmak istiyorum. Teşkilat tüm Alanya'yı kucaklayacaktır. Toklu'ya çalışmalarımda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın videolu mesajının kongredekilerle paylaşılmasının ardından teşkilatın bugüne kadar yaptığı faaliyetler video eşliğinde sunuldu. Sonra gelir-gider ve hesap raporu okundu.Daha sonra Ak Parti’nin yeni yönetimi partilileri selamlayıp hatıra fotoğrafı çektirdi.