Takipçi için Alanya’da kaos yarattı

Takipçi için Alanya’da kaos yarattı
‘Yan Türkiye Cayır’ isimli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Alanya’da kargaşa yaratan kişinin Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları sonrası 15 yaşında ve Alanya doğumlu olduğu ve sadece takipçi elde etmek için paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Profillerine “Duyar kasma IQ herhangi bir örgüte bağlı değiliz. Sadece hizaya getiriyoruz birilerini…! Yazan hesap kulanıcısı Alanya yangınına ilişkin paylaştığı görsellerde, “Şuna bakın Alanya Kalesi’ne kadar girmiş şerefsizler, Alanya kalk ayağa dikkat et” notu düşmüştü. Hesaptan paylaşılan bir başka yangın fotoğrafına ise “Şu anda oturup insanların çığlığını dinlemek isterdim, iş beklemeyi bilmez.” Notu ekleyen kullanıcı, yangında ölmüş bir kaplumbağa fotoğrafının altına da “Kafasına yedi kurşunu yanmıştır tabi” yazmıştı. Artan orman yangınlarının ardından bu paylaşımlar Alanya’da kargaşa çıkarmıştı.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ 
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler paylaşımların ardından koordineli bir şekilde harekete geçti. Yaşanana kargaşa sonrası yapılan ihbarları anlık olarak dikkate alan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri başarılı bir operasyon ile şüpheliyi anından göz altına aldı. Ekiplerin yaptığı hızlı ve başarılı bir operasyonla gözaltına alınan kişinin 15 yaşında ve Alanya doğumlu olduğu, aslen Manisalı olduğu öğrenildi. Yapılan ilk sorguda şüpheli takipçi için paylaşım yaptığını ekiplere ağlayarak anlattı.