Tahir Göktepe: 800 dekar alan zarar gördü

Tahir Göktepe: 800 dekar alan zarar gördü
Alanya ve Gündoğmuş'ta çıkan yangınlarda toplamda bin 500 dekarlık tarım alanı zarar gördü. Özellikle sert çekirdekli ürünlerin bu yangından etkilendiğini ifade eden Göktepe, 763 ziraat odasının yardım seferberliği başlattığını açıkladı.

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan orman yangıları birçok tarım alanına zarar verdi. Bu doğrultuda zor zamanlar yaşayan üreticilere ziraat odalarından destek geldi. Tüm Türkiye’de ki ziraat odaları seferberlik kampanyası başlatırken Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YARDIM ELİ UZATILIYOR
Türkiye’nin birçok bölgesinde çıkan yangınların üreticilere ciddi zararlar verdiğini bildiren Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yangından zarar gören çiftçilere yardım ellerini uzatacaklarını söyledi. Göktepe açıklamasında, “Ülkemiz genelinde çıkan orman yangınlarında mağdur olan üreticilerimiz ve vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha yaşatmasın. Tabi ki yangın felaketleri insanların çaresiz kaldığı durumları ortaya çıkartabiliyor. Gündoğmuş’da ki üreticilerde bizim odamıza kayıtlı olduğundan dolayı bize bağlı. Hem Alanya hem Gündoğmuş’da 5 tane mahallemiz ciddi anlamda zarar gördü. Bunların 2 tanesi Alanya’dan 3 tanesi Gündoğmuş’tan. Tabii ki bunun tespitini devletimiz yaptı, şehircilik bakanlığımız yaptı. 

'HAYVANLAR ZARAR GÖRMEDİ AMA ARI DA ZAYİAT VAR'
Yaklaşık 185 tane ev yandı. Çok şükür ki Alanya’da özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvan zarar görmedi. Tabi ki orman arazisindeki arı kovanlarını saymıyorum orada zayiat var. Hem kovanlı hem kovansız arıların zarar gördüğü aşikâr fakat küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda zayiat yok bunun için Allah'a şükürler olsun. 

GÜNDOĞMUŞ'TA 700 DEKAR
Diğer bir husus tabii ki tarım alanları, özellikle Gündoğmuş sert çekirdekli meyvelerin üretiminin bol olduğu yerler. Bayır Mahallesi'nde incir ve bademle tanınmış bir mahallemiz. Güzelbağ Mahallesi'nde de aynı şekilde sert çekirdekli ürünlerin zarar gördüğü biliniyor. Bizim burada Gündoğmuş ilçesine bağlı olarak 700 dekara yakın alan zarar gördü ve hasar tespit işleri bakanlığımız tarafından yapıldı. 

‘ALANYA’DA 800 DEKAR ALAN ZARAR GÖRDÜ’
Alanya’da ki mahallelerimiz, Güzelbağ ve Bayır mahallesinde de yaklaşık 700-800 dekar tarımsal alan zarar gördü. Bunların bazısı ekili bazısı ekili değil. Arazinin çevresinde asmaların olduğu yerler var oralar yandı bazı yerlerde incir ağaçları, ceviz ağaçları ve kiraz ağaçları olan yerlerinde yandığını biliyoruz. Zaten devletimiz tarafından bakanlığımız tarafından hasar tespitler yapıldı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da afet bölgesi ilan edildikten sonra birebir zararlar karşılanacağı söylendi. Biz bununda ilerleyen süreçte takipçisi olacağız. 

‘763 ODA SEFERBERLİK İLAN ETTİK’
Alanya Ziraat Odası olarak hem de Türkiye Ziraat Odası Birliği adı altında genel başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’ın nezdinde 763 tane oda seferberlik ilan ettik. İlerleyen dönemlerde bizlere de gerekli talimatlar gerekli yardım yapıldıktan sonra üreticimize ulaştıracağız. Biz de Alanya Ziraat odası olarak çevredeki ya da komşu illerdeki Ziraat Odalarımız ve vatandaşlarımız vasıtasıyla üreticilerimize yardımcı olacağız. Kendimizde üreticilerimize fidan desteğini sağlayacağız. Şu anda fidan ekme döneminin gelmesini, yağmur yağmasını ve bu kuraklığın geçmesini bekliyoruz. Ekim ayında bu çalışmalarımızı yapacağız. Biz birebir üreticilerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.