Spor Tesis Alanlarının Arazi Teslimi Yapıldı

Spor Tesis Alanlarının Arazi Teslimi Yapıldı
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, spor tesis alanlarının arazi teslimi törenine katıldı.

SPOR TESİSLERİ GEDEVET’TE
KAYMAKAM TANRISEVEN “ALANYA’NIN SPOR BAŞKENTİ OLMASI İÇİN İLK ADIM”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, spor tesis alanlarının arazi teslimi törenine katıldı. Kaymakam Tanrıseven, “Alanya’nın spor başkenti olması için ilk adım atıldı” dedi.
Alanya Mahmutseydi Mahallesi sınırları içinde yer alan Gedevet Ormanlık Alanında 82 dönümlük ormanlık sahada spor tesisleri yapmak üzere Orman Genel Müdürlüğünün 6831 Sayılı Orman Kanunun 17/3’üncü maddesi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü adına 12.04.2016 tarihinden 12.04.2065 tarihine kadar kesin izinle 49 yıllığına yer tahsis edildi. Bu çerçevede, Alanya Orman İşletme Müdürlüğünce Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne yer teslimi yapıldı.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in de katıldığı Gedevet Park Ormanda bir araya gelen yetkililer projenin ön aşaması hakkında fikir alışverişinde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, “Spor Tesislerinde emeği geçenlere bir teşekkür etmek için bugün burada bir araya geldik. Kaymakam Beyin öncülüğünde bir proje başlattık ve bugün sona geldik. Burada bulunan ve emekleri ile bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Eski Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, “2012 yılında işbirliği ile ortaya çıkarılan bu projenin bugün meyvesini aldık. 12 Nisan’dan itibaren bu alanı Orman Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğüne tahsis etti” dedi.
BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU “HAYALİMDE HEP ALANYASPOR’UN KAMP YERİ OLMASINI İSTEDİM”
Alanyaspor’a göreve geldiğinden beri hem sportif yönden, hem mali yönden çalışma yaptıklarını dile getiren Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, “Hayalimde hep bu bölgelerden bir yerin Alanyaspor’un kamp alanı olmasını istemişimdir. 2012 yılında bu projeye başladık. Alanya olarak hep birlikte bu işin içine girdik ve bu noktaya getirdik. Bu projeyi daha da geliştireceğiz. Bu kamp alanı sayesinde değişik takımlar buraya gelecek” dedi.
İmza töreni öncesinde konuşma yapan diğer yetkililer ise, “Alanyaspor şehrin markası. Alanya’nın tek çatı altında birleşebildiği nokta Alanyaspor’dur. Bu proje sayesinde yöre halkımız da kazanç sağlayacak. Projenin devamı için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dediler.
KAYMAKAM TANRISEVEN “YILBOYUNCA 80 BİN CİVARINDA SPORCUYU MİSAFİR EDİYORUZ”
Alanya için tarihi bir gün olduğunu söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Spor tesislerimiz için bugün imzalar atılıyor. Yıl boyunca 80 bin civarında sporcuyu Alanya’da misafir ediyoruz. Bu yapılacak olan tesislerimize yerli ve yabancı misafirler gelerek, Alanya’ya katkı sağlayacaktır. Tesislerimiz çok amaçlı olacağı için Alanya halkına da fayda sağlayacaktır. Alanya’nın spor başkenti olması için ilk adım atıldı” dedi.
KAYMAKAM TANRISEVEN “ELBİRLİĞİ ŞART”
Alanyaspor’un ileride kalıcı ve daha güçlü olması için herkesin çalışması gerektiğini ifade eden Kaymakam Tanrıseven konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu projenin başarılı olması için elbirliği şart. Kentin dinamikleri bu proje etrafında birleşmeli. Mimarımız güzel bir proje yapmış fakat bu projeyi daha da geliştireceğiz. Bu proje Alanya’nın spor faaliyetlerinin gelişmesi katkı sağlayacaktır. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleri ile bu projeyi daha da yükseklere taşıyacağız” dedi.
YAZ VE KIŞ TURİZMİ GELİŞECEK
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven öncülüğündeki yetkililer toplantının ardından tahsis edilen araziye giderek incelemede bulundular. 82 dönümlük ormanlık sahada spor tesisleri yapılarak Aytemiz Alanyaspor, kış ve yaz spor turizmi faaliyetlerinde olan spor kulüpleri, dış ülkelerden gelecek her türlü spor kulüpleri ve halkımızın da yararlanacağı çok amaçlı futbol sahaları, spor alanları ve diğer spor tesisleri yapılarak yıl boyunca hizmet verecektir. Spor Tesisi Kamp Merkezi alanında çok amaçlı futbol sahaları, eğitim, sağlık spor alanları ve sporcu dinlenme alanları yapılacak.